Život

Zastave, šljokice i olimpijski prstenovi: Najbolji manikir Olimpijskih igara u Parizu

Komentari

Autor: Euronews

09/08/2024

-

07:11

Zastave, šljokice i olimpijski prstenovi: Najbolji manikir Olimpijskih igara u Parizu
Zastave, šljokice i olimpijski prstenovi: Najbolji manikir Olimpijskih igara u Parizu - Copyright Tanjug AP/Petr David Josek

veličina teksta

Aa Aa

Sportistkinje iz svih disciplina na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu nosile su zanimljive i smele šare na noktima, koje često nisu samo u službi estetike.

Dr Danijel Adams Norenberg, načelnica odeljenja za psihologiju britanskog Sportskog instituta, koja radi sa timom Velike Britanije, rekla je za Guardian da upadljivi manikir sportistkinjama može da pruži malo više pouzdanja.

"Ja pomažem sportistima da otkriju kako da se izraze kroz svoj performans, tako da istaknu svoju snagu i podrže svoje metode", rekla je Norenberg. 

Za one sportistkinje kojima se desi da zalome nokat ili da im spadne neka šljokica, korekciju mogu obaviti u salonu koji im je dostupan u Olimpijskom selu.

Euronews predstavlja nekoliko najinteresantnijih manikira sa ovogodišnjih igara:

Šakari Ričardson

Tanjug/AP

 

Šakari Ričardson, reprezentativka Sjedinjenih Američkih Država, pokazala je svoj manikir inspirisan američkom zastavom tokom ceremonije otvaranja Igara. Za svaku od trka birala je neobične i smele kreacije, prepune boja, kristala i šljokica.

Tarin Golševski

Tanjug/AP

 

Tarin Golševski, bacačica diska iz Australije, ukrasila je nokte olimpijskim prstenovima na zlatnoj podlozi, tokom kvalifikacija.

Eleni Klaudija Polak

Tanjug/AP

 

Grkinja Eleni Klaudija Polak bila je inspirisana putovanjem na Olimpijske igre, kada je dekorisala nokte pre priprema za kvalifikacije u skoku s motkom.

Noa Lajls 

Tanjug AP/Bernat Armangue

 

I muškarci vole lep manikir, a to je slučaj i sa atletičarem Noom Lajlsom, koji je nokte ukrasio simbolima inspirisanim američkom zastavom. Može se reći da su mu doneli sreću, budući da je osvojio zlatnu medalju u trci na sto metara.

Polija Buhrova

Tanjug/AP

 

Ukrajinka Polija Buhrova nalakirala je nokte u bojama ukrajinske zastave i ukrasila ih olimpijskim prstenovima. Inače, ona je reprezentativka u badmintonu.

Paula Sorija Gutjerez

Tanjug/AP

 

Paula Sorija Gutjerez, reprezentativka Španije u odbojci na plaži, nosila je špansku zastavu na noktima, u meču protiv Švajcarske.

Arijana Erigo

Tanjug/AP

 

Italijanska zastava bila je motiv na noktima Arijane Erigo, reprezentativke u mačevanju u polufinalnom meču protiv Japana.

Komentari (0)

Magazin