Život

Gost hotela umro posle tuširanja nakon što ga je ispekla voda od 65°C, milionska odšteta za porodicu

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2024

-

20:55

Gost hotela umro posle tuširanja nakon što ga je ispekla voda od 65°C, milionska odšteta za porodicu
Gost hotela umro posle tuširanja nakon što ga je ispekla voda od 65°C, milionska odšteta za porodicu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Porodici starijeg muškarca iz Tenesija sud je dosudio dva miliona dolara odštete zbog njegove smrti koja je usledila usled teških opekotina zadobijenih u hotelu, tokom tuširanja vodom čija je temperatura bila 65 stepeni Celzijusa.

Aleks Kronis, 76-godišnji prodavac, "ispekao" se kada se tuširao u hotelu u mestu oko 16 kilometara od Sinsinatija u državi Ohajo, gde je bio na sluzbenom putu krajem 2021. godine, izvestio je Nokvile Njuz Sentinel, a što su preneli brojni američki mediji.

Voda je imala preko 65 celzijusa, što može da izazove opekotine trećeg stepena u roku od nekoliko sekundi, piše list, pozivajući se na tužbu.

Nekoliko trenutaka nakon što je stao pod užarenu vodu, Kronis se srušio pod tušem, ali su ga izvukla dvojica saradnika koja su ga čekala u sobi. Oni su čuli Kronisove vriske, navodi se u tužbi u koju je Sentinel imao uvid.

Kronis je tek kasnije posetio hitnu pomoć, ali je brzo otišao kući bez saveta lekara, kako bi se vratio na posao, navodi list.

U roku od dva dana došao je ponovo u bolnicu - u kojoj je ostao skoro pet meseci.

Dok je bio u bolnici, podvrgnut je hirurškom presađivanju kože zbog opekotina i lečenju drugih, neodređenih problema koji su se pojavili dok je bio u bolnici, piše list.

U aprilu 2022, Kronisovo stanje se dovoljno stabilizovao da bi bio poslat na rehabilitaciju u rodni gradu Noksvil, ali se njegovo stanje nije poboljšalo. Tog juna se vratio u bolnicu, gde je na kraju umro.

Kronisova porodica je iste godine podnela tužbu.

Presudom, dostavljenom početkom jula, Kronisovi naslednici dobili su odštetu od 1,3 miliona dolara za pokrivanje medicinskih troškova, 250.000 dolara za bol i patnju, 16.000 dolara za troškove sahrane, a hotelu je uručena kazna od 500.000 dolara.

Njegova smrt je uzrokovana komplikacijama od ozbiljnih opekotina koje su se lako mogle sprečiti da je uprava hotela imala proceduru za bezbednost gostiju, naveo je advokat.

Kako mediji navode, na presudu se može uložiti žalba.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin