Život

Pis Puškine, pis Jesenjine... Moskovljani daju imena kućnim ljubimcima u čast ruskih pisaca i pesnika

Komentari

Autor: Tanjug

11/05/2024

-

14:37

Pis Puškine, pis Jesenjine... Moskovljani daju imena kućnim ljubimcima u čast ruskih pisaca i pesnika
Pis Puškine, pis Jesenjine... Moskovljani daju imena kućnim ljubimcima u čast ruskih pisaca i pesnika - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Moskovljani često imenuju svoje ljubimce u čast ruskih pisaca i pesnika, istorijskih ličnosti, kao i junaka ruskih crtanih filmova, navodi se na sajtu gradonačelnika i vlade prestonice, prenosi RIA novosti.

"Stanovnici ruske prestonice ne propuštaju priliku da imenuju mačke poznatim imenima iz književnosti... Ljubitelji ruskih klasika su sajtu grada mos.ru registrovali 57 mačaka u čast Aleksandra Puškina i osam mačaka u čast pesnika Sergeja Jesenjina", rekla je Elena Šinkaruk, predsednica odbora javnih službi Moskve.

Pored toga, Moskovljani imenuju svoje ljubimce u čast herojima svetske istorije i umetnosti: na primer, na portalu je registrovano 11 pasa po imenu Ričard Lavlje Srce, devet pasa po imenu Mikelanđelo i jedna mačkakoja se zove Napoleon Bonaparta. U Moskvi je popularno i ime ruskog dečjeg crtanog lika Luntika u čiju je čast nazvano više od 90 mačaka i čak 43 psa.

Napominje se da su Musja, ​​Boni i Arči postala najpopularnija imena mačaka i pasa koji žive među Moskovljanima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin