Život

Ekskluzivni muški klub iz Londona posle 193 godine dozvolio članstvo ženama

Komentari

Autor: Tanjug/Times

08/05/2024

-

18:23

Ekskluzivni muški klub iz Londona posle 193 godine dozvolio članstvo ženama
Ekskluzivni muški klub iz Londona posle 193 godine dozvolio članstvo ženama - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Članovi ekskluzivnog londonskog muškog kluba "Garrick Club", osnovanog 1831. godine doneli su u utorak istorijsku odluku kojom se i ženama dozvoljava da budu članice, preneli su danas britanski mediji.

Na glasanju koje je održano u utorak uveče, 60 odsto od ukupno 1.500 članova kluba "Garrick Club" podržalo je predlog za promenu, prenosi londonski "Times".

Članovi su se okupili u klubu u kvartu Kovent Garden u centralnom Londonu, istorijskoj lokaciji na kojoj su osnovani Društvo protivnika robovlasništva i Fudbalski savez, smatrajući da je njihovo jučerašnje okupljanje gotovo podjednako značajno.

Zasedanje članova kluba "Garrick Club" počelo je u 17 časova, a tokom naredna dva sata iznosili su se argumenti za i protiv prijema žena u tradicionalni muški klub u kojem su članovi, pored ostalih, britanski kralj Čarls III, zamenik premijera, desetine lordova, desetak poslanika i brojni ugledni advokati.

"Izvanredan klub postaće još izvanredniji i nastaviće da cveta umesto da umire", rekao je jedan od članova koji je podržao prijem žena.

Glasanje je zakazano nakon što je jedan od najuglednih članova i poznati advokat lord Penik K.C,, rekao da ne postoji ništa u postojećim pravilima kluba što bi sprečilo da se i ženama dozvoli da se pridruže.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin