Tehnologija

"Flappy Bird" izlazi iz kaveza: Planetarno popularna video igra vraća se posle deset godina odsustva

Komentari

Autor: IGN

16/09/2024

-

20:02

"Flappy Bird" izlazi iz kaveza: Planetarno popularna video igra vraća se posle deset godina odsustva
"Flappy Bird" izlazi iz kaveza: Planetarno popularna video igra vraća se posle deset godina odsustva - Copyright Prinstscreen YouTube/IGN

veličina teksta

Aa Aa

Popularna igra "Flappy Bird" vraća se deset godina nakon što je skinuta sa gejming platformi.

Originalno lansirana 2013. godine, "Flappy Bird" Donga Ngujena i njegove kompanije ".Gears" bila je mobilna igra koja je od igrača zahtevala da pomognu ptici Fabi da izbegne zelene cevi dobro koordinisanim komandama.

Igra je vrlo brzo postala jedna od najpopularnijih aplikacija za mobilne telefone i navodno je Ngujenu donosila više od 50.000 dolara dnevno kroz prodaju i oglašavanje.

Međutim, u februaru 2014, on je iznenada odlučio da igru ukloni sa svih platformi, nakon što ga je navodno grizla savest zbog toga kakvu zavisnost "Flappy Bird" izaziva.

Iste godine predstavljena je verzija za arkade, a predstavljen je i crtani film "Flappy Birds Family" za Amazon Fire TV. 

Popularnost igre je bila tolika, da su nakon njenog skidanja s interneta, tableti i telefoni sa instaliranom mobilnom verzijom dostizali cenu od preko 1.000 dolara.

"Flappy Bird" se vraća i to krajem oktobra ove godine na veb pregledače, a naredne godine i na mobilne telefone.

"Vratila sam se. Pre samo jedne decenije, bila sam glavna tema priča po gradu i letela ka novim visinama sa svojih 100 miliona prijatelja. Nažalost, morala sam da napustim slavu i svetla reflektora, vratim se kući i otkrijem ko sam. Zahvaljujući super fanovima, osećam se osveženo, oživljeno i spremno da ponovo letim. Misija duga jednu deceniju uključila je pribavljanje prava i rad sa mojim prethodnikom, kako bih izašla iz kaveza i izlegla Flappy Bird", stoji u postu na novom zvaničnom nalogu igre na društvenim mrežama.

Prema portalu IGN, igru će lansirati "The Flappy Bird Foundation", "novi tim strastvenih ljubitelja igre", posvećenih tome da je podele sa svetom.

Fondacija je pribavila zaštitni znak, kao i prava na mobilnu igru "Piou Piou vs Cactus", koja je inspirisala "Flappy Bird".

Organizacija već pregovara o pravljenju nastavka sa novim likovima i izazovima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin