Poznati

Lijam Pejn se pre smrti suočavao sa ozbiljnim optužbama bivše verenice: "Pisao mi je da se ne oseća dobro"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/10/2024

-

13:43

Lijam Pejn se pre smrti suočavao sa ozbiljnim optužbama bivše verenice: "Pisao mi je da se ne oseća dobro"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Lijam Pejn, muzičar i bivši član grupe One Direction, koji je preminuo nakon pada sa balkona hotela u Buenos Airesu, poslednjih nedelja suočavao se sa ozbiljnim optužbama njegove bivše verenice Maje Henri, pišu svetski mediji.

Majini advokati prošle nedelje, navodno su poslali zvanično upozorenje Pejnu da prestane da uznemirava njihovu klijentkinju pozivima i mejlovima, preteći tužbom, prenosi Independent.

Pejn je bio u vezi sa 23-godišnjom manekenkom iz Teksasa od 2019. godine, a verili su se godinu dana kasnije. Međutim, nekoliko puta su raskidali vezu i ponovo se mirili, pre nego što će konačno opozvati veridbu 2022.

Međutim, Henri je na društvenim mrežama optužila Pejna da je uznemirava i da je neprestano pokušavao da stupi u kontakt sa njenim prijateljima i čak njenom majkom, kao i to da joj pisao da se "ne oseća dobro".

Ona je na TikToku 6. oktobra objavila osmominutni video u kom je podelila sa svojim pratiocima da joj je Pejn pisao i zvao je od dana kada su raskinuli.

 

 

"Još otkako smo raskinuli, on mi šalje poruke, zove me na telefon, čak ne sa svog broja, uvek sa nekog drugog, tako da nikad ne znam odakle će poziv doći. Napravio je nove iCloud naloge kako bi mi slao poruke - uvek nove proklete naloge. Svaki put kad vidim notifikaciju na telefonu, pomislim: 'Evo ga je**no ponovo'", rekla je Henri.

Gostujući u podkastu "The Internet is Dead", ona je ispričala da je pevač "koristio pretnje samoubistvom kao taktiku manipulacije".

"Uvek mi je slao poruke otkako smo raskinuli: 'Oh, nisam dobro'. Uvek bi se igrao sa smrću i bio kao: 'Oh, umreću, nisam dobro'", ispričala je ona.

"Jednom sam pokušala da mu pomognem, ali on to nije hteo da prihvati. Pisao je mojoj mami: 'Nisam dobro, recite Maji da me kontaktira', zato što mu nisam odgovarala. Uvek bismo prolazili isti ciklus", dodala je Henri.

Henri objavila roman "inspirisan stvarnim događajima" iz veze sa muzičarem

Influenserka je u februaru predstavila svoj roman pod nazivom "Looking Forward", koji je, iako je reč o fikciji, bio inspirisan njenim dnevnicima tokom veze sa Pejnom.

profimedia

 

Njena knjiga govori o mladoj devojci Melori, koja ulazi u vezu sa britanskom pop zvezdom Oliverom, ali bajkovit početak njihove ljubavi ubrzo smenjuje fizičko i psihičko nasilje. 

"Očigledno je knjiga fikcija, ali je definitivno inspirisana stvarnim događajima. Glavna junakinja Melori je vrlo slična meni i zato mi je bilo vrlo lako da napišem njen lik i iznesem emociju. Zahvalna sam što imam ovu priliku i platformu da pomognem da budem glas ženama", rekla je ona u intervjuu za People u maju ove godine.

Iako Henri nije optužila Pejna za zlostavljanje, u romanu je detaljno opisala kako Melori postaje Oliverova žrtva, nakon što on postaje frustriran stagnacijom u njegovoj karijeri.

U knjizi je navela i kako je njenu junakinju partner primorao na abortus, a zatim priznala da je i sama prekinula trudnoću.

"Da je bilo do mene, ne bih to uradila. Ali s druge strane, da sam donela drugačiju odluku, izgubila bih osobu koju sam volela. Bilo je o tome vrlo teških razgovora, ali sad kad se osvrnem, stvari se dešavaju s razlogom", rekla je ona.

Maja, sada studentkinja Njujorškog univerziteta, tada nije raskinula s Pejnom, ali jeste nekoliko meseci kasnije, ne želeći da precizira šta je tome doprinelo.

Otkako je objavljena vest o smrti Lijama Pejna, društvenim mrežama ponovo su se proširili njeni intervjui i objave na društvenim mrežama, gde je postala meta napada Pejnovih fanova. 

U jednom od njih je priznala da je neko od njegovih prijatelja pokušao da joj skrene pažnju da ne objavi knjigu, iz straha za njegovo mentalno zdravlje.

Smrt Lijama Pejna

Podsećamo, Lijam Pejn, nekadašnji član planetarno popularne grupe One Direction, preminuo je nakon pada sa trećeg sprata hotela "CasaSur Palermo" u Buenos Airesu.

Iako okolnosti koje su prethodile smrti zvezde još nisu u potpunosti razjašnjene, argentinski "Todo Noticias" piše da je nedugo pre njegovog pada, hotelsko osoblje tražilo hitnu asistenciju policije, jer "imaju gosta koji je preteao sa drogom i alkoholom". 

Pablo Policičio, direktor policije Buenos Airesa, rekao je za AP da je Pejn "skočio sa balkona svoje sobe".

Policija je došla u hotel ubrzo nakon poziva koji je upućen nešto posle pet sati uveče po lokalnom vremenu, jer su bili upozoreni na "agresivnog čoveka koji bi mogao da bude pod uticajem droga i alkohola", naveo je Policičio. 

Nadležni sada pokušavaju da istraže okolnosti smrti i zahtevaju autopsiju.

Komentari (0)

Magazin