Poznati

Barbi ima novu lutku: Kompanija pravi barbiku po liku spisateljice Isabel Aljende

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2024

-

22:59

Barbi ima novu lutku: Kompanija pravi barbiku po liku spisateljice Isabel Aljende
Barbi ima novu lutku: Kompanija pravi barbiku po liku spisateljice Isabel Aljende - Copyright Youtube/Al Rojo Vivo/Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Američki proizvođač igračaka Matel saopštio je da će napraviti barbi lutku po liku čileanske spisateljice Isabel Aljende, zajedno sa njenim psom Perlom i minijaturnom kopijom njenog prvog romana ''Kuća duhova''.

Matel će u promet pustiti lutku, obučenu u crvenu haljinu, sa velikim minđušama, kao deo kolekcije ''Inspirativne žene'', u koju su već uključene pesnikinja Maja Anđelou, novinarka Ida B. Vels i pevačica Selija Kruz, prenosi Rojters.

Youtube/Al Rojo Vivo/Screenshot

 

''Podržavam inicijativu brenda Barbi da inspiriše sledeću generaciju pričama o neopevanim herojima. Želim da deca sanjaju velike snove'', poručila je Aljende.

Ona je jedna od najčitanijih spisateljica na španskom jeziku, a njena dela često spajaju istorijske događaje sa magijom i fantazijom.

Njen prvi roman ''Kuća duhova“ je postao bestseler nedugo nakon objavljivalja 1982. godine. Aljende se preselila u Venecuelu 1973. godine kada je njen rođak, čileanski predsednik Salvador Aljende svrgnut u puču koji je predvodio general Augusto Pinoče.

profimedia

 

Ona je takođe aktivistkinja za ljudska prava i profesorka književnosti, a živi u SAD više od trideset godina.

Barbi je poslednjih godina proširila svoju kolekciju kako bi promovisala različite tonove kože i tipove tela, dok je adaptacija ''Barbi'' iz 2023. godine postala postala film sa najvećom zaradom u istoriji kompanije Warner Bros.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin