Poznati

Španska princeza Leonora zamenila maslinasto-zelenu belom uniformom: Naslednica krune pohađa Pomorsku vojnu akademiju

Komentari

Autor: La Vanguardia

30/08/2024

-

14:47

Španska princeza Leonora zamenila maslinasto-zelenu belom uniformom: Naslednica krune pohađa Pomorsku vojnu akademiju
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Princeza Leonora od Španije započela je drugu godinu obuke u Pomorskoj vojnoj akademiji u Pontevedri, nakon što je završila Opštu vojnu akademiju u Saragosi.

Naslednica španskog prestola se juče pojavila pred Akademijom u beloj uniformi mornarice, a sledeća četiri meseca provešće učeći teoretski deo nastave, pre nego što se ukrca na brod "Juan Sebastián Elcano", gde će proći i praktičnu obuku.

Ministarka odbrane Margarita Robles, koja je ove srede posetila Pomorsku akademiju, istakla je da je naročito raduje što je među studentima ove godine i Princeza od Asturije, prenosi La Vanguardia.

Profimedia

Princeza Leonora sa svojim ocem, kraljem Filipom VI 

"Ponosna sam što princeza pohađa ovu vojnu obuku, što je ključno, jer otelotvoruje niz vrednosti, posvećenosti građanima, lojalnost, ljubav prema Španiji i liderstvo. To je veoma važno za nekoga ko će biti budući čelnik države", istakla je Robles.

Pored toga što je uzorna studentkinja, Leonora je i prava zvezda, kako u Španiji, tako i van nje.

Princeza je prošlog oktobra napunila 18 godina, diplomirala na vojnoj akademiji, položila zakletvu kruni i mnoge oduševila svojim dostojanstvenim držanjem.

Profimedia

 

"Leonormanija", kako su mediji nazvali veliko interesovanje javnosti za buduću naslednicu španske krune, ne čudi, budući da je na Starom kontinentu ostalo još samo 12 kraljevstava i kneževina, koje uprkos tome što monarsi više nemaju veliku političku moć i dalje izuzetno atraktivne ostatku sveta.

Komentari (0)

Magazin