Poznati

Kim Kardašijan, najveća rijaliti zvezda među pravnicima, sa Kamalom Haris na okruglom stolu o reformi pravosuđa

Komentari

Autor: Tanjug

26/04/2024

-

12:38

Kim Kardašijan, najveća rijaliti zvezda među pravnicima, sa Kamalom Haris na okruglom stolu o reformi pravosuđa
Tanjug/AP/Susan Walsh - Copyright Tanjug/AP/Susan Walsh

veličina teksta

Aa Aa

Američka rijaliti zvezda Kim Kardašijan, koja je inače studentkinja prava, razgovarala je sa potpredsednicom SAD Kamalom Haris o reformi krivičnog pravosuđa na okruglom stolu u organizaciji Bele kuće, prenosi AP.

Agencija navodi da je na okruglom stolu održanom u četvrtak naglašen napor američke administracije kada je reč o reformi krivičnog pravosuđa.

Bela kuća je na okrugli sto pozvala i četiri osobe koje je predsednik SAD Džozef Bajden pomilovao prethodne nedelje.

Haris, bivša tužiteljka, rekla je prisutnima da "veruje u moć iskupljenja" i zahvalila se Kardašijan jer je koristila svoju platformu kako bi podigla svest o značaju drugih šansi". 

Tanjug/AP/Susan Walsh

 

Poznata rijaliti zvezda posećivala je Belu kuću i dok je Donald Tramp bio predsednik SAD, gde je pokušavala da se izbori za reformu pravosuđa.

Svojevremeno je ispričala da ju je njen pokojni otac, inače čuveni advokat Robert Kardašijan, inspirisao da počne da se bavi pravom. Iako i dalje uči i daleko je od polaganja pravosudnog ispita, Kim je zahvaljujući svom znanju i aktivizmu uspela da posle 21 godine robije omogući oslobađanje Alis Meri Džonson, koja je trebalo da služi doživotnu kaznu zatvora zbog uključenosti u trgovinu kokainom. 

Džonson je pomilovao tadašnji predsednik Tramp, a Kardašijan je priznala da je njenom uspehu u ovom slučaju delimično pomoglo i to što je njen tadašnji suprug Kanje Vest bio pristalica republikanskog predsednika.

Alis Meri Džonson napisala je i memoare, za koje je Kim napisala predgovor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin