Aktuelno iz kulture

Prvi "Jam Session" u novootvorenom Klubu "Sokoj"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/10/2024

-

14:41

Prvi "Jam Session" u novootvorenom Klubu "Sokoj"
Prvi "Jam Session" u novootvorenom Klubu "Sokoj" - Copyright Plakat/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Prvi "Jam Session" u novootvorenom klubu "Sokoj" održaće se u petak, 25. oktobra u zgradi Sokoja, na adresi Mišarska 12-14. 

U srcu Vračara, novo mesto Klub Sokoj se ističe kao jedno od malobrojnih beogradskih mesta za uživanje u dobroj muzici. Ovaj prostor kombinuje opuštenu atmosferu sa pažljivo odabranim muzičkim programom, omogućavajući gostima da uživaju u raznolikim izvođačima i muzičkim žanrovima. 

Na bini će u petak nastupiti talentovani muzičari: Milan Petrović – piano, Nikola Inić - vokal i gitara, Zoran Milenković - bas gitara, Željko Janković – bubnjevi. 

Milan Petrović je rođen 23. septembra 1976. godine. Od 1993. godine aktivan je na srpskoj muzičkoj sceni kao klavijaturista, kompozitor i tekstopisac. Od 1995. do 2009. godine bio je član reggae benda Del Arno Bend, učestvujući na festivalima u Srbiji i regionu. Od 2002. godine nastupa na bluz sceni sa raznim bendovima, a od 2006. je član pratećeg benda pop pevačice Ane Stanić. Marta 2011. godine osniva Milan Petrović kvartet, a 2012. izlazi njegov prvi autorski album "Excursion", koji je dobio odlične kritike i bio u izboru godine portala Popbox. 

Svi umetnici su poznati iz nekih od najrenomiranijih srpskih bluz i džez grupa, uključujući Milan Petrović Quartet, Jackie Brown, Dr. Project Point Blank i Raw Hide. 

"Očekujemo da će se pridružiti i drugi muzičari koji žele da doprinesu našem prvom otvorenom Jam session-u, a svi koji žele da ponesu svoj instrument i zasviraju su dobrodošli", stoji u saopštenju Sokoj-a. 

Nastup počinje u 21h, a ulaz je slobodan. 

Komentari (0)

Kultura