Aktuelno iz kulture

Sajam knjiga: Dr Vanja Mandić Maravić na štandu Vulkan izdavaštva potpisuje primerke svog romana "Strana B"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/10/2024

-

14:29

Sajam knjiga: Dr Vanja Mandić Maravić na štandu Vulkan izdavaštva potpisuje primerke svog romana "Strana B"
Sajam knjiga: Dr Vanja Mandić Maravić na štandu Vulkan izdavaštva potpisuje primerke svog romana "Strana B" - Copyright Promo/Vulkan izdavaštvo

veličina teksta

Aa Aa

Autorka romana "Strana B" dr Vanja Mandić Maravić potpisivaće primerke svoje knjige na štandu Vulkan izdavaštva na aktuelnom Sajmu knjiga u Beogradu i to u petak 25. oktobra od 17 do 18 časova.

Svojim prvim romanom "Strana B", autorka vešto i na prepad, uvlači čitaoce u bogato satkanu priču koja istražuje složene procese odrastanja i emocionalnog sazrevanja, preispitujući suštinu ljubavi – šta ljubav jeste, a šta nije.  

Kroz živopisne likove i njihov unutrašnji svet obeležen teskobama, čežnjama, frustracijama, patnjama, zavedene sopstvenim fantazijama i odbranama od nepodnošljive boli sazrevanja, Vanja Mandić Maravić nudi sliku dvosmernog ogledala, onog u kojem se prati sudbina junaka dok se u daljini naziru sopstvene konture. 

Kombinujući svoj literarni talent sa dugogodišnjim iskustvom kao renomirani psihijatar, autorka pruža jedinstven uvid u psihološke dinamike glavnog junaka. 

Pesme, po kojima je nazvano svako poglavlje, služe nam kao putokazi za silazak niz krivudave puteve lavirinta unutrašnjih glasova glavnog lika, koji su mešavina njegovih, glasova oko njega, kao i glasova ranijih vremena. 

Vanja Mandić Maravić rođena je 1981. godine u Puli. Po zanimanju je lekar specijalista psihijatrije, sa skoro dvadeset godina iskustva. Doktorirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, na temu poremećaja iz spektra autizma. Učestvovala je u pisanju nekoliko monografija i većeg broja nautnih radova iz oblasti psihotičnih i neurorazvojnih poremećaja. Psihoanalitički je psihoterapeut pod supervizijom. Živi u Beogradu sa suprugom i sinom. "Strana B" je njen prvi roman. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Zašto ljudi vole serije o istinitim zločinima: Netfliksova "Čudovišta" ponovo probudila interesovanje za braću Menendez