Aktuelno iz kulture

Knjige Han Kang prodate u 130.000 primeraka u Južnoj Koreji nakon što je dobila Nobela

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2024

-

09:05

Knjige Han Kang prodate u 130.000 primeraka u Južnoj Koreji nakon što je dobila Nobela
Knjige Han Kang prodate u 130.000 primeraka u Južnoj Koreji nakon što je dobila Nobela - Copyright Tanjug/AP/Lee Jin-man

veličina teksta

Aa Aa

Knjige južnokorejske književnice Han Kang prodate su u više od 130.000 primeraka u onlajn knjižarama u Južnoj Koreji za manje od jednog dana nakon što je u Stokholmu objavljeno da je ona ovogodišnja dobitnica Nobelove nagrade za književnost, javio je Jonhap.

Knjige Han Kang su sada rasprodate i dostupne su samo u pretprodaji. Prodaja pojedinih njenih knjiga povećana je i nekoliko hiljada puta od kako je dobila Nobelovu nagradu.

Iz onlajn knjižara su rekli da je do sada bila popularna njena knjiga "Vegetarijanac", a da se, nakon što je dobila Nobela, prodaju sve njene knjige.

Nobelov komitet saopštio je u četvrtak da je Han Kang dobila Nobelovu nagrade za književnost "za svoju napetu poetsku prozu koja se suočava sa traumama iz istorije i koja otkriva krhkost ljudskog života".

Kako se navodi, Han Kang je rođena 1970. u Južnoj Koreji u gradu Gvandžu, a u devetoj godini preselila se sa svojom porodicom u Seul. 

Hang Kang se na nacionalnom nivou proslavila sa novelom iz 2015. "Vegetarijanac". Ona je napisana iz tri dela i obrađuje  posledice koje nastaju kada njen glavni lik odbija da se povinuje normama u unosu hrane.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura