Aktuelno iz kulture

Dirljiva drama koju Goran Paskaljević nije stigao da snimi: Film "Mačiji krik" premijerno prikazan u Vankuveru

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2024

-

11:18

Dirljiva drama koju Goran Paskaljević nije stigao da snimi: Film "Mačiji krik" premijerno prikazan u Vankuveru
Dirljiva drama koju Goran Paskaljević nije stigao da snimi: Film "Mačiji krik" premijerno prikazan u Vankuveru - Copyright Youtube/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal/Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

"Mačji krik", srpsko-kanadsko-hrvatski film, nastao po scenariju Gorana Paskaljevića i Đorđa D. Sibinovića u režiji Sanje Živković premijerno je prikazan na 43. izdanju internacionalnog filmskog festivala u Vankuveru.

Ostvarenje koje proslavljeni scenarista i reditelj nije stigao da snimi dobio je ovacije i specijalno priznanje u kategoriji prvog i drugog igranog filma, saopštili su producenti. 

Srpska nacionalna premijera filma zakazana je za februar 2025.

"Mačji krik" je dirljiva porodično – socijalna drama nastala po istinitoj priči o radniku i njegovoj supruzi koji se bore za pravo starateljstva nad unukom, devojčicom obolelom od retke i teške bolesti, gotovo neizlečive.

Paskaljević je svojevremeno izjavio: "Veoma se radujem tom projektu, s njim sam prvi put učestvovao na konkursu Filmskog centra Srbije, i na moje čuđenje i oduševljenje istovremeno, dobio sam podršku. Reč je o filmu inspirisanom autentičnom životnom pričom Zorana Živanovića iz Kragujevca".

Glavnu ulogu tumači Jasmin Geljo, poznat po ulogama u mnogim izdanjima kultne predstave "Audicija". 

Ostale uloge tumače Andrijana Đorđević, Sanja Mikitišin, Marija Škaričić, Srđan Miletić, Sergej Trifunović i mnogi drugi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura