Aktuelno iz kulture

Anastasia Mandić: Kod mene haos na sceni, mora da bude zamenjen redom u kući

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2024

-

10:06

Anastasia Mandić: Kod mene haos na sceni, mora da bude zamenjen redom u kući
Anastasia Mandić: Kod mene haos na sceni, mora da bude zamenjen redom u kući - Copyright Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Anastasia Mandić igra u predstavi "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo" rediteljke Bojane Lazić, koja je rađena po istoimenom romanu Mirjane Drljević, koja je nedavno premijerno odigrana u Ateljeu 212. Ona tumači lik inspektorke Lepe Vidić, koja pokušava da rasvetli slučaj nestanka tri devojčice.

Njen lik je, kako kaže, zanimljiv, slojevit i duhovito napisan, sa privatnim i profesionalnim životom, "susretom sa menopauzom i svime sa čime se žena", pogotovo što odgovorno radi svoj posao, i to kao majka troje dece, koja živi sama.

"Ova predstava jeste oda ženama i majkama, i to je ono što je meni ovde bilo lepo. Šta sve mi možemo da ponesemo i iznesemo", naglasila je glumica.

Govoreći o sposobnosti da ide iz uloge u ulogu, Mandić je rekla da je "to stvar treninga", i da u glumi mora da postoji neki red.

"Znam koji su moji limiti i ne mogu sebi da dozvolim izlazak na večeru veče pred (predstavu), znam da ću biti umorna. Zatvorim se u kuću i tako ulazim u moj dan", rekla je Mandić.

Prema njenim rečima, ima uloga kod kojih se jutro pred igranje pojavi uznemirenje, "telo i psiha se pripremaju za napor koji vas čeka uveče", kao što je kod nje to bio slučaj sa predstavama "Carstvo mraka" ili "Livada puna tame".

"Imam kolege koji sa puta mogu da dođu direktno na predstavu. Nisam taj tip. Kod mene haos na sceni, mora da bude zamenjen redom u kući. Nešto čitam, skuvam, popijem čaj. Sebi ne priređujem senzacije, jer mi je ovo na sceni dovoljno", navela je glumica.

Mandić je sa druge strane priznala da je odlazak na snimanje serije "Radio Mileva" "ogromna radost", zahvaljujući kvalitetnoj produkciji i zdravoj atmosferi na snimanju.

"Mi smo zajedno, prićamo o tome šta radimo, možemo da se smejemo. Nema nekih toksina, pritisaka. Dolazimo pripremljeni na snimanja. Kad znate da će tu biti vrhunske kolege koje znaju tekst, znate da neće biti razvlačenje", rekla je Mandić.

Tanjug/Vide/Screenshot

Iz predstave "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo"

Navevši da je tako rađena i zahtevna serija "Azbuka naših života", a Mandić je istakla da "kad pustite glumca malo da odišu, da nije sve kao na traci, budi se radost".  

Mandić je istakla da je za glumca važno prepoznati da mu neka uloga ne odgovara i u pozorištu, televiziji ili filmu, i da za nju audicije nisu loša stvar. 

"Idete da se oprobate. Ne znate svaki put da li nešto jeste ili nije vaša šolja čaja. Postoji i to da vas guraju u kalup. 'Ajde ti ono tvoje'. Šta je moje? 'Pa kao ono kad si ti duhovita'. Situacija čini da budem duhovita", odgovorila je glumica.

Mandić je priznala da se dešavalo da kaže da neka pozorišna uloga nije bila za nju, ni po godinama, ni po iskustvu.

"Kada govore o mladim kolegama 'nisu bilo što smo mi bili'. Kažem, i ne treba da budu. Imam utisak da mlađe generacije odmah kažu šta misle. Mi smo bili 'gledajte starije, učite, ćutite i trpite'. Takvo je bilo vreme, teško je bilo ući u pozorište", priznala je Mandić.

Prema njenim rečima, današnjim tempom snimanja u Srbiji mladim glumcima je otvoreno mnogo više mogućnosti da počnu da rade, što je nju "strašno veselilo".

Mandić je podsetila da je u Narodnom pozorištu pre par godina primljena "fantastična ekipa mladih glumaca, koji dolaze da rade, kod kojih ne postoji ne mogu i neću, i koji objasne zašto ne misle isto kao ti".

"Ali nije im lako. Treba trajati. To je najteže. Treba doći do toga da kažeš: 'Da ovo sam ja na sceni, ne zanima me šta ko misli kako radim moj posao, imam samovrednovanje sebe na osnovu mojih rezultata", upozorila je glumica.

Prema njenim rečima, mladim glumcima će biti turbulentno u karijeri ako ih vrednuje samo klik pratilaca na instagramu, a moraju naći svoj način da se izraze.

Tanjug/Vide/Screenshot

Mandić na sceni Ateljea 2

Mandić je najavila da priprema predstavu "Uobraženi bolesnik" u Narodnom pozorištu sa rediteljem Nikolom Zavišićem, sa kojim je bila radila "Izbiračicu" "koju su svi obožavali, kao lektira je bila".

"On voli da pomera stvari, smišlja svetlo da bude zanimljivo, stalno se usavršava i ima svoj autorski tim koji voli da pecka šta mladi vole. Gleda da to bude blisko mladima", ocenila je Mandić.

Prema njenim rečima, da bi predstava bila hit "mora da se tiče publike, da im nešto probudi, živac, emocije".

"Neki put naslov privuče, glumačka podela, reditelj, tim koji je radio prethodnu predstavu, kao što mi kad igramo 'Žene u crvenom'. U publici znaju da ako žele da dožive nešto, da će tu doživeti", rekla je Mandić.

Napomenuvši da "predstava i kulture nikad nije malo", Mandić je primetila da su danas pozorišta puna.

"Dešava se da možete da vidite red, i da za neke predstave nema karata. Kad vidim 'Rasprodato' u pozorištu, ja sam presrećna", rekla je Mandić.

Komentari (0)

Kultura