Aktuelno iz kulture

Pozorište "Boško Buha" otvara novu sezonu predstavom "Tvoje i moje"

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2024

-

13:52

Pozorište "Boško Buha" otvara novu sezonu predstavom "Tvoje i moje"
Pozorište "Boško Buha" otvara novu sezonu predstavom "Tvoje i moje" - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Sezona 2024/25. u Pozorištu "Boško Buha" biće otvorena 20. septembra, izvođenjem predstave "Tvoje i moje" u režiji Borisa Liješevića u Teatru Vuk, najavili su iz pozorišta "Boško Buha". Predstava u kojoj glumci dele sa publikom svoja najranija sećanja iz detinjstva. 

U predstavi igraju Katarina Gojković, Boba Latinović, Jelena Trkulja, Stefan Bundalo, Miloš Vlalukin, Lena Bogdanović, Aleksandra Simić, Tijana Čurović, Borka Tomović, Teodora Ristovski i Bojana Ordinačev. 

Prva premijera Pozorišta "Boško Buha" u novoj sezoni biće komedija Mile Mašović pod radnim naslovom "Igra" u režiji Milice Kralj, koja je i koautorka komada. 

Osnovna tema koju istražuje za ovaj komad je (r)evolucija  partnerskih odnosa i održivost ljubavi, kao i odnos sadašnjosti i budućnosti po pitanju shvatanja ljubavnih odnosa, modela vaspitanja, robovanja stereotipima i razbijanju društvenih klišea. 

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

U predstavi će igrati Andrijana Oliverić, Borka Tomović, Katarina Marković, Ljiljana Slović i drugi.
U nastavku sezone, Đurđa Tešić i Milena Depolo pripremaju predstavu "U vezi sa tim".

Reditelj Ivan Vuković će prvi put režirati u Pozorištu "Boško Buha", i to komad "Tri musketara". 

Čuveni komediograf Ken Ludvig, napisao je dramatizaciju Diminog klasika. 

Četvrtu premijeru u ovoj sezoni režiraće Staša Koprivica koja će postaviti komad "Palčica", koji je po motivima bajke Hansa Kristijana Andersena napisala Milena Depolo. 

Očekuje se i gostovanje predstava teatra "Boško Buha" na festivalima, pa će tako predstava "Tajni dnevnik Adrijana Mola" Sju Taunzend u dramatizaciji Milene Depolo i režiji Tatjane Mandić Rigonat biti izvedana na Zvezdarištu, a "Tvoje i moje" Borisa Liješevića na festivalu "TeatAr u nama" u Aranđelovcu.

Dve predstave sa Večernje scene obeležiće ove sezone značajne jubileje: "Ubistvo u Orijent ekspresu" Agate Kristi/Kena Ludviga u režiji Darijana Mihajlovića biće izvedena 50. put, a "Krčmarica Mirandolina" Karla Goldonija u režiji Juga Radivojevića 200. put. Novi član pozorišta "Boško Buha" je glumac Marko Janjić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura