Aktuelno iz kulture

Kejt Blančet: Nisam ništa zaradila od "Gospodara prstenova", radila sam za sendvič

Komentari

Autor: Variety

08/08/2024

-

16:52

Kejt Blančet: Nisam ništa zaradila od "Gospodara prstenova", radila sam za sendvič
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Filmska trilogija "Gospodar prstenova" važi za jedan od najisplativijih projekata u istoriji kinematografije, budući da je zaradila preo 2,9 milijardi dolara na blagajnama širom sveta. Međutim, Kejt Blančet koja je u ekranizaciji Tolkinovih romana tumačila lik vilenjakinje Galadrijele, kaže da je praktično radila za sendvič. 

Ona je u emisiji "Tuesday night" rekla voditelju Endiju Koenu da niko od glumaca koji su igrali u tom filmu praktično ništa nije zaradio. 

Upitana da li je honorar koji je dobila za "Gospodara prstenova" najveći u njenoj karijeri, glumica je odgovorila: "Mora da se šališ sa mnom? Niko nije bio plaćen da radi taj film. Samo sam želela da radim sa likom koji je napravio 'Braindead'", film koji je inače režirao upravo Piter Džekson.

"Praktično sam dobila besplatne sendviče i mogućnost da zadržim svoje vilenjačke uši. Žene nisu toliko plaćene, koliko biste pomislili", dodala je Blančet, prenosi Variety.

Inače, ranije je Orlando Blum, koji je igrao vilenjaka Legolasa, ispričao da je za sva tri filma dobio samo 175.000 dolara. Treba imati u vidu da je ekipa filma provela više od godinu dana u ruralnim delovima Novog Zelanda, gde je snimanje trilogije trajalo od 11. oktobra 1999. do 22. decembra 2000. a da su zatim snimali dodatne kadrove u mnogo navrata između 2001. i 2003. 

Blančet je rekla da ni posle velikog uspeha filmova nisu dobili bonuse, jer je to bilo vreme pre nego što su holivudski studiji pravili takve ugovore s glumcima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura