Aktuelno iz kulture

Tenor Jonas Kaufman otvara BEMUS u Sava centru

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2024

-

15:08

Tenor Jonas Kaufman otvara BEMUS u Sava centru
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tenor Jonas Kaufman održaće koncert 1. oktobra (20:00) u Sava centru, na svečanom otvaranju 56. Beogradskih muzičkih svečanosti (Bemus), najavili su danas organizatori.

"Publika će doživeti magiju njegovog glasa i uživati u najlepšim tenorskim arijama i nezaboravnoj filmskoj muzici, objavljene na njegovom prošlogodišnjem albumu 'The Sound of Movies'", saopštio je Centar beogradskih festivala.

Kaufman se proslavio kao izvođač francuskog, nemačkog i italijanskog operskog repertoara i kao koncertni pevač, a među najpoznatijim ulogama su mu Don Hoze, Verter, Don Karlos, Otelo, Andre Šenije, Mauricio, Loengrin, Parsifal i Florestan, koje je izvodio u milanskoj Skali, londonsmom Kovent gardenu, Metropoliten operi i drugima.

Kaufman je, između ostalog, u Austriji dobio najviše pevačko zvanje "kamerzengera” 2022. godine, dok mu je 2024. uručen francuski Orden Legije časti.

Kako je najavljeno, uz Kaufmana će nastupiti Vojvođanski simfonijski orkestar, dirigovaće Johen Rider, koji je poznat kao interpretator nemačkog i italijanskog operskog repertoara, a tokom godina je uspostavio intenzivnu muzičku saradnju i profesionalno prijateljstvo sa Kaufmanom.

Pod sloganom "Igre muzičkih velikana", Bemus će biti održan od 1. do 26. oktobra. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura