Aktuelno iz kulture

Završeno snimanje filma "28 godina kasnije": Šta znamo o trećem delu čuvene zombi trilogije Denija Bojla

Komentari

Autor: Collider

01/08/2024

-

09:22

Završeno snimanje filma "28 godina kasnije": Šta znamo o trećem delu čuvene zombi trilogije Denija Bojla
Kilijan Marfi - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Produkcija dugoočekivanog nastavka horor franšize Denija Bojla "28 godina kasnije" upravo je završena. U trećem delu trilogije, Bojl se vraća u rediteljsku stolicu, nakon što je drugi deo "28 nedelja kasnije" prepustio Huanu Karlosu Fresnadilu.

Ponovo sarađuje i sa scenaristom Aleksom Garlandom, kao i sa Kilijanom Marfijem, zvezdom ranijih filmova, koji je nakon meteorskog uspeha filma "Openhajmer" jedan od najtraženijih glumaca u Holivudu.

Snimanje je počelo u maju ove godine i to sa budžetom od 60 miliona dolara, mnogo većim u odnosu na prethodne filmove - poređenja radi, "28 dana kasnije" koštao je osam miliona, a "28 nedelja kasnije" 15 miliona dolara, piše Collider.

U originalnom filmu jedan kurir se budi iz kome u postapokaliptičnoj Britaniji, nakon što je nepoznati virus pretvorio većinu ljudi u krvožedne zveri.

Ostvarenje važi za jedog od najznačajnijih predstavnika zombi-horor žanra i popularizovao drugačije predstavljanje zombija, kao izuzetno okretnih napadača.

Plan je da se "28 godina kasnije" u bioskopima nađe 20. juna 2025, a pored Marfija, gledaćemo i Džodi Komer, Aron Tejlor Džonson, Džek O'Konel, Rejf Fajns.

Vrlo malo se zna o zapletu novog filma, ali je Džodi Komer otkrila da se za ulogu spremala učeći džordijski dijalekat, zbog čega mediji spekulišu da će radnja biti smeštena u Njukasl.

Komentari (0)

Kultura