Aktuelno iz kulture

Žarko Stepanov o predstavi "Zoološka priča": Još uvek se razvijam kao glumac i duodrama je teška disciplina za mene

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2024

-

10:56

Žarko Stepanov o predstavi "Zoološka priča": Još uvek se razvijam kao glumac i duodrama je teška disciplina za mene
Žarko Stepanov - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Žarko Stepanov igra u predstavi "Zoološka priča" nedavno primejerno izvedenoj u letnjem pozorištu "Teatrijum". Za Stepanova je dvorište Kapetan Mišinog zdanja "zaista magičan prostor", a predstava Edvarda Olbija filozofski komad o pitanju šta je i za koga je sloboda.

"Moj lik Piter je sve u životu radio po PS-u: oženio se, ima svoj posao, decu, kućne ljubimce, ali da li je to ono što zapravo želi?", napomenuo je glumac.

Stepanov je rekao da je "Zoološka priča" metafora za kavez, za životne okove u koje smo stavljeni.

Priznavši da ne voli da igra napolju, Stepanov je dodao da je ipak prostor "Teatrijuma" zaista poseban, a dodatna draž je što se radnja "Zoološke priče" odigrava u parku, na klupi.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Kada sedite pod tim drvećem, zaista ćete steći utisak da ste u parku i da gledate priču koja se odvija pred vama. Nemate utisak da ste u pozorištu", istakao je Stepanov.

Prema njegovim rečima, komad je pričao o običnim ljudima i tu će "svako moći da se pronađe", a nakon "Teatrijuma" ostaje da se vidi gde će "Zoološka priča" biti dalje izvođena i gde će ići na gostovanja.

"Još uvek se razvijam kao glumac, i duodrama je teška disciplina za mene. S obzirom da dolazim iz muzičkog pozorišta, i naše predstave su masovke, ima po 60 ljudi u svakoj predstavi, ovo je za mene nešto potpuno drugačije", napomenuo je Stepanov.

Navevši da mu je drago što ima priliku da igra nešto drugačije od mjuzikla u matičnom Pozorištu na Terazijama, Stepanov je dodao da priželjkuje da mu se "slični projekti dese u budućnosti".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura