Aktuelno iz kulture

Predstava "Seks, laži i divlje guske", po tekstu Vudija Alena danas u Teatrijumu

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2024

-

09:06

Predstava "Seks, laži i divlje guske", po tekstu Vudija Alena danas u Teatrijumu
Predstava "Seks, laži i divlje guske", po tekstu Vudija Alena danas u Teatrijumu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predstavu "Seks, laži i divlje guske", po tekstu Vudija Alena, odigraće studenti glume i režije Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu večeras od 21 čas u pozorištu Teatrijum, u dvorištu – Atrijumu Rektorata Univerziteta u Beogradu, u "Kapetan-Mišinom zdanju", najavili su organizatori.

Komediju o problemima u braku, prevarama, ljubavi i praštanju, režirala je studentkinja IV godine režije FDU Nevena Dimitrijević, a igraju studenti III i IV godine glume FDU Natalija Stepanović, Nina Nedić, Nađa Dulić, Rista Milutinović, Bratislav Zdravković, Petar Petrović i Danilo Milovanović.

Predstava je osvojila specijalnu nagradu za kolektivnu igru - Ansambl predstave na Pozorišnom akademskom festivalu (PAF) u Banjaluci, a ovo je njeno prvo komercijalno izvođenje pred beogradskom publikom.

U pozorištu Teatrijum "Milan Caci Mihailović" izvešće svoju monodramu “Cacijev uspomenar” 27. jula u 21 sat. Komad sadrži anegdote sa predstava, proba i iz pozorišnog bifea, koje je tokom godina zapisivao na kutijama od šibica, džepnim kalendarima, salvetama…

U svojim zapisima pominje celu jednu generaciju: Miru Trailović, Zorana Radmilovića, Taška Načića i mnoge druge. Predstava sadrži omaže dramskim velikanima kojih više nema, kao što su Cica Perović, Milutin Butković, Bata Stojković, Muci Draškić, Marina Kolubajeva i drugi…

Pored "Cacijevog uspomenara” u pozorištu Teatrijum će se večeras odigrati i predstava "Preteruješ" Mine Ćirić u režiji Milana Cerovića. Predstava "Revolucionarni put" Ričarda Jejtsa u režiji Janka Cekića zakazana je za 24. jul, a predstava "Tuk na utuk" po motivima dramskog teksta „Ponoćna provala“ u režiji Tatjane Kecman za 25. jul. Na nedeljnom repertoaru su i monodrama "Zlostavljanje" Ive Andrića u režiji Tihomira Stanića 26. jula kao i predstava "Moje biće tvoje" Vesne Stanković u režiji Janka Cekića u nedelju, 28. jula. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura