Aktuelno iz kulture

Odabrano 12 finalista za nagradu "Milan Mladenović"

Komentari

Autor: Tanjug

16/07/2024

-

11:53

Odabrano 12 finalista za nagradu "Milan Mladenović"
Plakat/Nikola Puzigaća - Copyright Plakat/Nikola Puzigaća

veličina teksta

Aa Aa

Zadužbina Milana Mladenovića danas je saopštila da je izabrano 12 finalista nagrade "Milan Mladenović", koja će biti dodeljena 21. septembra, na rođendan muzičara Milana Mladenovića (1958-1994).

Od 318 prijava pristiglih na konkurs, žiri je odlučio da u finale idu Moira i pesma "Aroma(N)Tična", "Cia Bella" Dimitrija Dimitrijevića, Lennie sa "Desnom stranom knjige", Fiction "Dopir", "Ispred očiju" Sitzpinker i Lufthansina pesma "Kula Nemeček".

Finalisti su i Mirila Škofja Loka Vis sa "Nikad Niko", Emme & Jimmy sa "Pod Senkom Oblaka", Tamara Mylo i "Posle Jednog Proleća", Astrid & The Scandals i "Seme" i Kale sa "Sinhrom", a sve pesme će biti objavljene na promotivnoj CD kompilaciji.

Stručni žiri u kome su Anja Rupel iz Slovenije, Dubravko Jagatić i Maks Juričić iz Hrvatske, kao i Nikola Vranjković i Svetlana Đolović iz Srbije prepoznao je ove pesame jer "su se izdvojile kvalitetom i muzike i teksta".

Kako je navedeno, pored novčane nagrade od 3.000 evra, za dobitnika nagrade biće izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro dizajn studijom.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade bio je sa pesmom "Dok čekamo pad" bend Ljubičice, koji će u Makarskoj, u rodnom gradu Mladenovićeve majke Danice, predstaviti odluku žirija i proglasiti pobednika za ovu godinu. Dosadašnji dobitnici nagrade "Milan Mladenović" bili su Dina Jašari sa pesmom "Doma", Ana & The Changes sa "T, Dram i "Daj mi sve", kao i Artan Lili sa pesmom ",D.E.P.R.A".

Zahvaljujući saradnji Zadužbine Milana Mladenovića sa Exit festivalom pobednik će nastupiti na novosadskom festivalu 2025. godine, navedeno je u saopštenju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura