Aktuelno iz kulture

Izložba "U duhu Nikole Tesle" otvorena u Kući Đure Jakšića

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2024

-

22:45

Izložba "U duhu Nikole Tesle" otvorena u Kući Đure Jakšića
Izložba "U duhu Nikole Tesle" otvorena u Kući Đure Jakšića - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Multimedijalna izložba slika "U duhu Nikole Tesle" koja slavi genijalnost i nasleđe velikog naučnika, otvorena je danas kao deo manifestacije obeležavanja 20 godina postojanja Tesline naučne fondacije u Kući Đure Jakšića u Beogradu.

Posetioci imaju priliku da do 7. jula pogledaju postavku portreta velikog naučnika rađenih različitim tehnikama, među kojima su ulje i akril na platnu, tehnika mozaik od prir kamena, pirografija na drvetu, grafika, ulje na šperploči...

Tanjug/Marko Đoković

 

"Ovo nije samo umetnička izložba, to je putovanje u srce inovacija i kreativnosti koja poziva i decu i odrasle da učestvuju u čudima kreativnog istraživanja", rekli su organizatori opisujući izložbu. 

Tanjug/Marko Đoković

 

Izloženi radovi su rukotvorine više od 20 talentovanih umetnika među kojima su Dragan Malešević Tapi, Ana Katarina Ilić, Anita Krstić Ratković, Ana Miljković, Pavle Paja Ristić i drugi.  

Kako su objasnili, izložba je svedočanstvo transformativne moći mašte, a fondacija, na ovaj način odaje počast doprinosima Tesle.

Tanjug/Marko Đoković

 

U okviru manifestacije obeležavanja jubileja fondacije je i kulturni program, dve radionice koje će biti održane 5. jula - "Mali Nikolica i Veliki zmaj" od 18 časova i "Slova ćirilice" od 19 časova.

Na programu je i Dečija radionica i književna promocija "Dečak Tesla osvetljava maštu deteta" 6. jula u 19 časova.

Tanjug/Marko Đoković

 

Za 7.jul od 17 časova zakazano je književno veče "Priča o Nikoli Tesli".
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura