Aktuelno iz kulture

Rasel Krou: Osećam tračak melahnolije i ljubomore zbog nastavka "Gladijatora"

Komentari

Autor: Variety

12/06/2024

-

19:33

Rasel Krou: Osećam tračak melahnolije i ljubomore zbog nastavka "Gladijatora"
Rasel Krou: Osećam tračak melahnolije i ljubomore zbog nastavka "Gladijatora" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rasel Krou, koji je osvojio Oskara za najboljeg glavnog glumca za ulogu u filmu "Gladijator", kaže da mu je "malo neprijatno" što Ridli Skot pravi nastavak tog ostvarenja.

Krou je igrao lik Maksima Decima Meridija u epskom filmu koji mu je doneo svetsku slavu, ali se neće pojaviti u novom ostvarenju, gde je glavna uloga poverena Polu Meskalu. 

Sada je u središtu priče Lucije Ver, unuk bivšeg cara Marka Aurelija (Ričard Haris), kog je u prvom delu ubio njegov sin Komod (Hoakin Finiks), nakon što je Maksima proglasio za svog naslednika, piše Variety.

Prvi film završava se smrću glavnog junaka u borbi sa Komodom i Krou kaže da je zbog toga očekivano da ne može da se pojavi u nastavku i da se ne pita ništa o kada je reč o samoj priči.

"Nemam prava ni na šta. To nije moje mesto. Ja sam dva metra pod zemljom", rekao je glumac, dodavši da mu se neke stvari u scenariju nisu svidele, ali da ništa ne može da uradi povodom toga.

Šezdesetogodišnji glumac, koji je nakon "Gladijatora" igrao u brojnim velikim ostvarenjima, kao što su "Gospodar i zapovednik", "Robin Hud" i "Jadnici", dodao je da se zbog novog Skotovog filma poslednjih meseci osvrće na svoju karijeru.

"Razmišljam o dobu u kom sam bio kad sam snimao taj film i svim stvarima koje su usledile i vratima koja mi je taj film otvorio. Tako da definitivno osećam tračak melahnolije, tračak ljubomore", kaže Krou.

Trenutno su u postprodukciji četiri njegova nova filma: horor "Egzorcizam", Marvelov "Lovac Krejven", biografski film o slikaru Marku Rotku i istorijska drama "Nirnberg".

Komentari (0)

Kultura