Aktuelno iz kulture

Bliži se Beer Fest: Šta publiku očekuje na najvećem domaćem festivalu piva i muzike

Komentari

Autor: Tanjug

11/06/2024

-

15:47

Bliži se Beer Fest: Šta publiku očekuje na najvećem domaćem festivalu piva i muzike
Bliži se Beer Fest: Šta publiku očekuje na najvećem domaćem festivalu piva i muzike - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Na 21. Belgrade Beer Festu nastupiće Galija, Dubioza kolektiv, Beogradski sindikat, Električni orgazam, Kerber i brojni drugi muzičari, najavili su danas organizatori.

Portparolka Sky Music Nataša Kalember je rekla na konferenciji za novinare da će na festivalu piva nastupiti preko 30 izvođača na tri bine - Main, Electro i Riff Stage.

Prema njenim rečima, 20. juna na Glavnoj bini nastupaju sastavi Jarboli, Galija, Dubioza kolektiv i Love Hunters, a 21. juna dolaze Kanda, Kondža i Nebojša, S.A.R.S, Beogradski sindikat, Sanšajn i Bojan Ristić House Trumpet.

Član rep sastava Beogradski sindikata Ognjen Janković je rekao da će nastupiti prvi put na Beer Festu, umesto planiranog velikog beogradskog koncerta, povodom 25 godina svog postojanja.

Janković je rekao da su imali ideju za veliki beogradski koncert, ali ih je preduhitrio poziv Sky Music, organizatora događaja.

Tanjug/Sava Radovanović

 

 

Prema njegovim rečima, do 17. juna traje konkurs "16 za 25", u okviru koga "ko napiše nešto dobro, progresivno, inspirisano jubilejom, imaće priliku da dobije silne nagrade i da izbleji", sa članovima Sindikata.

Kako je najavljeno, 22. juna sviraju Del Arno bend, Smak plus, Električni orgazam, Kerber i Goblini, a završne večeri, 23. juna na programu su Osvajači, Let 3, YU grupa i Neverne bebe.

"Nisam brojao koji put nastupamo na Beer Festu. Kad god me pitaju, za sve 62 godine koliko se bavim muzikom, koji je najveći koncert po broju prisutnih, uvek kažem na prvom mestu je Beer Fest", rekao je basista YU grupe Žika Jelić.

Prema njegovim rečima, ostaje da se vidi da li će YU grupa na Beer Festu predstaviti i neku novu pesmu, jer su "u fazi stvaranja novog CD-a".

Govoreći o saradnji sa Osvajačima na jednoj duet pesmi, Jelić je rekao da su gitarista YU grupe i on odmah prihvatili poziv iz Kragujevca, gde su proveli "lepo popodne, veče i sutradan".

"Sve zvuči i izgleda kako treba. Jedva čekam da 23. juna čujem na šta to liči i dam konačan sud", rekao je Jelić.

Član Osvajača Nebojša Jakovljević je rekao da se radi o nekoliko godina staroj pesmi koja je "čekala svoj pravac i životni put".

Prema njegovim rečima, pesma je zaživela kao "spoj simfo roka i dva velika i predivna tenora".
Kako je najavljeno, na Elektro stejdžu nastupaju didžejevi Marko Nastić, Lea Dobričić i Dejan Miličević, a na Rif stejdžu Dram, Epilog, Stomp! i drugi.

Iz Sky Music-a su podsetili da akcija sa Institutom za transfuziju krvi traje do 18. juna i da prvih 100 dobrovoljnih davalaca dobija VIP pakete ulaznica, a ostali regularne za Beer Fest.

Komentari (0)

Kultura