Aktuelno iz kulture

Nagrada "Ljubinka Bobić" dodeljena glumici Sanji Marković za ulogu u predstavi "Čudo u Šarganu"

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2024

-

09:18

Nagrada "Ljubinka Bobić" dodeljena glumici Sanji Marković za ulogu u predstavi "Čudo u Šarganu"
Sanja Marković - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Nagrada "Ljubinka Bobić", koju Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje u oblasti komedije, dodeljena je glumici Sanji Marković za ulogu Cmilje u predstavi "Čudo u Šarganu"  Ljubomira Simovića, u režiji Jagoša Markovića i u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Žiri u sastavu: Tatjana Bošković (predsednica Žirija), Vida Ognjenović, Minja Peković, Sandra Bugarski i Miloš Đorđević, ovu odluku je doneo na sastanku održanom danas većinom glasova, saopštilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije.

U konkurenciji za nagradu učestvovala su glumačka ostvarenja u predstavama premijerno izvedenim u periodu od 1. septembra  2021. do 31. avgusta  2023. godine, a za Nagradu je predloženo dvanaest umetnika.

Nagrada "Ljubinka Bobić" ustanovljena je  2005. godine i dodeljuje se bijenalno. Sastoji se od plakete sa likom Ljubinke Bobić, rad akademskog vajara Marine Nićiforović i unikatne diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića.

Datum svečanog uručenja Nagrade "Ljubinka  Bobić" dobitnici Sanji Marković biće naknadno utvrđen, kaže se u saopštenju.

Realizaciju dodele Nagrade pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura