Aktuelno iz kulture

Gimnazijalci pomažu ranjenima iz Dubone i Malog Orašja: Humanitarni mjuzikl "Lotrek" u Akademiji 28

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/05/2024

-

11:29

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Đaci beogradske gimnazije "Stefan Nemanja" odigraće humanitarni mjuzikl "Lotrek" večeras, 13. maja u 19h u Akademiji 28. Cena ulaznice je dobrovoljan prilog, a sva sredstva koja se prikupe od prodaje ulaznica namenjena su ranjenima u masakru u Duboni i Malom Orašju.

Menadžerka škole Aneta Pavlica za Euronews Srbija kaže da su učenici ove godine sami odlučili da predstava ima humanitarni karakter.

"Deca su želela da na taj način doprinesu. Mi karte prodajemo u školi već neko vreme i veći deo jeste prodat, ali ostao je još jedan deo koje će gosti moći da kupe na samom ulasku u pozorišnu salu. Imamo u planu igranja dokle god bude bilo publike. Trenutno smo u pregovorima sa još jednom školom da njihovi đaci budu gosti našeg mjuzikla", kaže Pavlica.

Euronews

Aneta Pavlica, menadžerka gimnazije "Stefan Nemanja"

Mjuzikl "Lotrek" prikazuje život poznatog francuskog slikara Tuluza Lotreka​, a u projekat je uključeno 40 mladih zaduženih za poslove od scenografije, preko koreografije, glume, pevanja, plesanja i organizacije.

"Učestvuju đaci od prvog do četvrtog razreda, podjednako i dečaci i devojčice. Jako smo ponosni na njih, jer su zaista ušli u sve ovo punim srcem", kaže menadžerka gimnazije, pozivajući publiku da se u što većem broju priključi njihovoj akciji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura