Aktuelno iz kulture

Netflix najavio kraj serije "Veštac": Uskoro stiže završnica priče o Geraltu iz Rivije

Komentari

Autor: Variety

19/04/2024

-

21:49

Netflix najavio kraj serije "Veštac": Uskoro stiže završnica priče o Geraltu iz Rivije
Netflix najavio kraj serije "Veštac": Uskoro stiže završnica priče o Geraltu iz Rivije - Copyright AP/Jordan Strauss, AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Peta sezona serije "Veštac" (The Witcher) biće i poslednja, najavio je striming servis "Netflix". Takođe je potvrđeno da će njene epizode biti snimane čim se završi rad na četvrtoj sezoni, koja je trenutno u produkciji. 

Nakon trećeg serijala, koji je letos predstavljen na toj platformi, Henri Kavil napustio je ulogu Geralta od Rivije, a na njegovo mesto došao je Lijam Hemsvort. 

Nova sezona najavljena je videom sa čitajuće probe, u kojoj pored Hemsvorta, vidimo i Anju Šalotru, Freju Alan i Džoija Bejtija. 

Četvrta i peta sezona bave se dešavanjima u tri preostala romana Andžeja Sapkovskog "Vatreno krštenje", "Lastavičja kula" i "Gospodarica jezera", piše Variety.

Pisac, čija je dela na srpski prevela izdavačka kuća "Čarobna knjiga", nedavno je izjavio da autori serije  nisu uvažavali njegove sugestije kada je reč o razvoju događaja.

Sapkovski, naime, ima osam knjiga o "Vešcu", koje je Netfliks mogao da koristi kao okosnicu svoje serije. Međutim, striming platforma odlučila je da upotrebi kreativne slobode sa izvornim materijalom i odstupi od nekih delova knjiga, što je uznemirilo mnoge ljubitelje romana i popularne video igre, koja je iz njih iznikla.

I sam Henri Kavil, koji je tumačio naslovnu ulogu, javno je govorio o tome koliko mu je važno da ostane veran originalnom tekstu, a šuška se da je upravo zbog odluka Netfliksa da od njega odstupi rešio da stavi tačku na njihovu saradnju.

On je, podsećamo, početkom prošle godine objavio da će od četvrte sezone u ulozi Vešca umesto njega biti Lijam Hemsvort, ali nije obrazložio razlog svog odlaska.

Poznato je da je scenario za četvrtu sezonu već napisan, a producent Tomek Baginsk izjavio je nedavno da će biti "vrlo bliska meta-idejama koje su ugrađene u knjige Sapkovskog, a naročito petu knjigu".

Ipak, nije objavljeno kada ljubitelji mogu da je očekuju na striming platformi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu