Evropa

"Rezovi" najvećeg svetskog proizvođača komercijalnih aviona: Erbas ukida 2.500 radnih mesta u sektoru za vojsku i svemir

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2024

-

23:28

"Rezovi" najvećeg svetskog proizvođača komercijalnih aviona: Erbas ukida 2.500 radnih mesta u sektoru za vojsku i svemir
"Rezovi" najvećeg svetskog proizvođača komercijalnih aviona: Erbas ukida 2.500 radnih mesta u sektoru za vojsku i svemir - Copyright Tanjug/AP/Manuel Blondeau

veličina teksta

Aa Aa

Evropska kompanija Erbas, najveći svetski proizvođač komercijalnih aviona, objavila je danas da će ukinuti do 2.500 radnih mesta u sektoru za vojsku i svemir u okviru restrukturalizacije svojih poslovnih aktivnosti.

Broj radnih mesta u pomenutim sektorima će biti smanjen do sredine 2026. godine, pre svega zbog rasta troškova i veće konkurencije, prenosi Fajnenšel tajms (FT).

Izvršni direktor Erbasovog sektora za vojsku i svemir Majk Šelhorn je upozorio na poremećaje u lancima snabdevanja, izazovno poslovno okruženje koje se brzo menja i rast troškova koji prevazilazi budžetska ograničenja.

Revitalizacija poslovanja u ovom sektoru, započeta prošle godine, "počela je da daje plodove, posebno u pogledu operativnih performansi i upravljanja rizikom", ali Šelhorn je naveo da Erbas mora da preduzme dalje korake.

Očekuje se da će Erbas najviše smanjiti broj radnih mesta u poslovanju koje je vezano za svemir pošto je u ovoj sferi zabeleženo mnogo visokih jednokratnih troškova, kao i jaka konkurencija, dodaje FT.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa