Evropa

Uhapšen zbog 5.000 kondoma: Policija u Barseloni raskrinkala razrađenu "šemu" u prodavnici i upozorila građane

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2024

-

14:20

Uhapšen zbog 5.000 kondoma: Policija u Barseloni raskrinkala razrađenu "šemu" u prodavnici i upozorila građane
Uhapšen zbog 5.000 kondoma: Policija u Barseloni raskrinkala razrađenu "šemu" u prodavnici i upozorila građane - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Španska policija danas je u Barseloni uhapsila neimenovano lice zbog posedovanja i prodaje skoro 5.000 kondoma, koji su imitacija jednog poznatog brenda.

Nakon prvog uviđaja, ta osoba je uhapšena zbog krivičnih dela protiv industrijske svojine i javnog zdravlja, a ustanovljeno je da je prodavao kondome u jednom supermarketu, prenosi portal Verdad.

Pored kondoma, vlasti su pronašle i druge vrste falsifikovanih proizvoda kao što su upaljači i rizle za cigarete. Ukupno je zaplenjeno 4.947 kondoma, 353 upaljača i 6.050 pakovanja rizli

Svi proizvodi su napravljeni u Kini i na Tajlandu, imitirali su priznate brendove i njihova tržišna vrednost mogla je da dostigne 12.836 evra, navele su vlasti.

Nadležni organi su takođe upozorili na opasnost upotrebe ovih proizvoda koji nisu u skladu sa kvalitetom ili zdravstvenim kontrolama koje zahtevaju važeći propisi i predstavljaju ozbiljan rizik po bezbednost i zdravlje potrošača.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa