Evropa

Slovački evroposlanik se u Moskvi izvinio Rusima za ''rusofobiju na Zapadu''

Komentari

Autor: Tanjug

13/10/2024

-

22:05

Slovački evroposlanik se u Moskvi izvinio Rusima za ''rusofobiju na Zapadu''
Luboš Blaha - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Slovački poslanik u Evropskom parlamentu, socijaldemokrata Luboš Blaha, boravi u poseti Moskvi, kako bi Rusima izrazio zahvalnost za oslobođenje od fašizma u Drugom svetskom ratu i izvinio se za rusofobiju, koja navodno vlada na Zapadu.

''Želim da se izvinim ruskom narodu za sve one vojne, mrske i bukvalno fašističke rezolucije koje su usvojene u Evropskom parlamentu protiv Rusije, mi smo Sloveni i nikada nećemo biti primorani da mrzimo ruski narod, odbacujemo sankcije Rusiji, odbacujemo eskalaciju sukoba'', poručio je Blaha na Telegram kanalu.

On je istakao da ne želi da deca ginu u nuklearnom ratu i pozvao na dijalog sa Moskvom, ističući da Ruse smatra prijateljskim narodom, prenosi TASS.

Blaha je objavio snimak šetnje Crvenim trgom i poručio da je došao u Moskvu kao prijatelj Rusije, jer, kako je rekao: ''Više ne mogu da gledam kako rusofobija raste na Zapadu, ruski narod nas je oslobodio od fašizma i podneo neverovatne žrtve''.

Evroposlanik je takođe obavestio da zajedno sa slovačkim studentima koji studiraju u Moskvi, gde će održati predavanje, planira da položi cveće na Grob Neznanog vojnika i spomenik maršalu Sovjetskog Saveza Georgiju Konstantinoviču Žukovu.

''Pozdrav iz Moskve, Rusija je i dalje tako lepa, mudra, napredna“, dodao je Blaha na svom Telegram kanalu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa