Evropa

U Nemačkoj policijska racija na neonacističkom sportskom događaju u Hahenburgu

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2024

-

11:16

U Nemačkoj policijska racija na neonacističkom sportskom događaju u Hahenburgu
Nemačka policija - Copyright Tanjug AP/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka policija izvršila je u subotu uveče raciju na takmičenju u borilačkim veštinama u organizaciji neonacista u gradu Hahenburgu, u pokrajini Rajna-Palatinat, i saopštila da je događaju prisustvovao veći broj Holanđana uključujući nekoliko maloletnika, ali da niko nije uhapšen.

Potvrđeno je da je policija zaplenila brojne predmete "koji jasno ukazuju na desničarske ekstremističke sentimente" i istražuje da li je posedovanje tih objekata kažnjivo, a zaplenjene su i određene količine narkotika i oružja.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Mikael Ebling rekao je lokalnim medijima da takva okupljanja često deluju bezopasno, ali služe za konsolidovanje desničarskih ekstremističkih mreža, prenosi portal NL Tajms.

"Akcija u Hahenburgu šalje jasnu poruku svima koji pokušavaju da prekorače granice našeg slobodnog i demokratskog poretka. Poručujemo da ćemo im se oštro suprotstaviti. O našoj politici nulte tolerancije prema neprijateljima Ustava ne može se pregovarati", rekao je ministar Ebling.

Prema saznanjima nemačke policije, događaj u Hahenburgu, kojem je prisustvovalo oko 130 ljudi, organizovala je grupa Der Drite Veg, neo-nacistička politička stranka koja je klasifikovana kao desničarska ekstremistička organizacija.

Racija, koju je sprovelo oko 200 policajaca, trajala je nekoliko sati, počev od 21.30 u subotu do 02.30 sati u nedelju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa