Evropa

Luksuzna robna kuća Harods se izvinjava nakon optužbi protiv bivšeg direktora za seksualno zlostavljanja

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2024

-

12:05

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Luksuzna robna kuća u Londonu Harods izvinila se nakon optužbi da je njen bivši vlasnik, egipatski milijarder Mohamed Al Fajed, silovao i seksualno napao nekoliko bivših radnica.

U dokumentarcu i podkastu Bi-Bi-Si-ja (BBC), zabeležena su svedočenja više od 20 bivših radnica koje su rekle da ih je Al Fajed, koji je umro prošle godine u 94. godini, seksualno zlostavljao u Londonu, Parizu, Sen Tropeu i Abu Dabiju.

Jedna od žena je rekla da ju je Al Fajed silovao dok je bila tinejdžerka i nazvala ga je "čudovištem". Sadašnji vlasnici izjavili su da su "zgroženi" navodima o zlostavljanju koje je počinio Al Fajed.

Nekoliko medijskih organizacija razotkrilo je optužbe o seksualnom zlostavljanju protiv Al Faieda u prošlosti, uključujući časopis "Veniti Fer" (Vanity Fair) 1995, ITV 1997. i "Kanal 4" (Channel 4) 2017. godine.

Mnoge žene su odlučile da govore javno o zlostavljanju tek nakon Al Fajedove smrti. Rođen u egipatskom gradu Aleksandriji, Al Fajed je karijeru započeo prodajom gaziranih pića, a zatim je radio kao prodavac šivaćih mašina.

Svoje porodično bogatstvo izgradio je u nekretninama, pomorstvu i građevinarstvu, prvo na Bliskom istoku, a zatim u Evropi. Al Fajed je proveo 10 godina pokušavajući da dokaže da su princeza Dajana i njegov sin Dodi ubijeni kada je njihov automobil doživeo nesreću u tunelu u Parizu 1997. godine dok su pokušavali da pobegnu od paparaca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa