Evropa

Švajcarski sud odbio uslovni otpust optuženom za ubistvo supruge

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2024

-

11:12

Švajcarski sud odbio uslovni otpust optuženom za ubistvo supruge
Tanjug/AP/Louis Dasselborne/Keystone - Copyright Tanjug/AP/Louis Dasselborne/Keystone

veličina teksta

Aa Aa

Sud u Švajcarskoj odbio je uslovni otpust muškarcu koji je priznao da je ubio svoju suprugu, manekenku i bivšu finalistkinju takmičenja za Mis Švajcarske, Kristinu Joksimović.

Lokalni mediji su preneli da je Tomas (41) priznao ubistvo supruge, sa kojom ima dvoje dece, tokom rekonstrukcije zločina u martu, tvrdeći da je to bilo u samoodbrani nakon što ga je ona napala nožem.

U izveštaju o obdukciji, koji je uključen u presudu, navodi se da je on zadavio Joksimović, a zatim raskomadao njeno telo u vešernici ubodnom testerom, nožem i baštenskim makazama.

Pojedini delovi tela su zatim usitnjeni ručnim blenderom i rastvoreni u hemijskom rastvoru, rekli su švajcarski zvaničnici o femicidu.

Kako navode lokalni mediji, Tomas je uhapšen dan nakon što su pronađeni posmrtni ostaci žrtve, a isprva je rekao istražiteljima da ju je pronašao mrtvu i da je u panici raskomadao njeno telo u vešernici njihove kuće.

Tomas, koji je švajcarski državljanin, navodno je uhapšen dan nakon što je njene posmrtne ostatke pronašla "treća strana", piše nemački Blik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa