Evropa

"Moguće da 2028. Crna Gora uđe u EU i to je savršen termin": Koju poruku je Antonio Tajani preneo crnogorskom premijeru

Komentari

Autor: FoNet

10/09/2024

-

15:15

"Moguće da 2028. Crna Gora uđe u EU i to je savršen termin": Koju poruku je Antonio Tajani preneo crnogorskom premijeru
"Moguće da 2028. Crna Gora uđe u EU i to je savršen termin": Koju poruku je Antonio Tajani preneo crnogorskom premijeru - Copyright Tanjug/AP/Virginia Mayo

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Italije Antonio Tajani poručio je danas u razgovoru sa crnogorskim premijerom Milojkom Spajićem da je za njegovu zemlju prioritetno pridruživanje država Zapadnog Balkana Evropskoj uniji i ocenio da bi 2028. godina bila "savršen termin" za ulazak Crne Gore u Uniju.

"Za Italiju je ulazak zemalja Zapadnog Balkana u EU politički prioritet i spremni smo da damo punu podršku vašoj evropskoj integraciji. Smatramo da je moguće da 2028. Crna Gora uđe u EU i da to je savršen termin. Promovisaćemo ideju proširenja i na svaki način pomoći", objavila je Vlada Crne Gore Tajanijevu poruku na sastanku sa Spajićem u Podgorici.

Italija će, kako se navodi u saopštenju, biti veliki promoter proširenja Evropske unije i puna podrška Crnoj Gori na putu evrointegracija, navodi se u saopštenju i ističe da dve države "imaju istorijski dobre bilateralne odnose, ali u presudnom momentu za Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji, Italija će dati još jaču podršku".

Premijer Crne Gore naglasio je da je zbog istorijske bliskosti i kulturoloških sličnosti Italija, koja će u prvoj polovini 2028. predsedavati Evropskom unijom, "jedan od najvažnijih partnera Crne Gore". 

Na sastanku je, uz podršku na planu integracija, jačanja administracije, borbu protiv kriminala i korupcije, "posebno potenciran prostor za jačanje ekonomskih veza", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa