Evropa

Tužan kraj potrage za devojčicom (8) u Turskoj: U potoku, nedaleko od sela, u vreći pronađeno beživotno telo

Komentari

Autor: Tanjug

08/09/2024

-

14:23

Tužan kraj potrage za devojčicom (8) u Turskoj: U potoku, nedaleko od sela, u vreći pronađeno beživotno telo
Turska policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Beživotno telo osmogodišnje devojčice Narin Guran koja je nestala u provinciji Dijarbakir u Turskoj 21. avgusta, pronađeno je u potoku nedaleko od sela u kojem je živela, posle 19 dana opsežne potrage. 

Telo devojčice odvezeno je u Institut za sudsku medicinu na obdukciju, prenosi agencija Anadolija. Prema preliminarnim nalazima, devojčica je ubijena, a njeno telo je stavljeno u vreću i bačeno na obalu potoka. Vreća je bila prekrivena granjem i kamenjem na način koji ne bi izazvao sumnju, pišu turski mediji.

Nakon što je prijavljen nestanak Narin Guran, pokrenuta je kopnena i vazdušna potraga u regionu. U okviru istrage, površinu od 11.000 kvadratnih metara pretraživalo je 2.000 ljudi, kao i dva helikoptera i 48 dronova iz vazduha.

Ispitano je oko 150 osoba za koja je utvrđeno da su vozilima prolazili putem u satima kada je Narin nestala. Pretresene su kuće u naselju i vozila koja su ulazila u selo, piše portal Haberturk.

Takođe, 24 ronioca su pretražila pet potoka, tri jezera, 18 bunara i 24 kilometra vodenih kanala. Prilikom pretresa korišćeni su i uređaji za podzemno snimanje. Žandarmerija je u pratnji istražnog tužioca podzemnim uređajem za snimanje izvršila pretres susednog groblja, posebno grobova onih koji su nedavno sahranjeni.

Međutim, nikakvi tragovi nisu pronađeni. Ispitani su i članovi porodice uključujući brata i ujaka nestale devojčice koji je priveden. Nestanak Narin Guran prijavio je njen otac 21. avgusta uveče, pošto se devojčica nije vratila sa verske nastave, a porodica i komšije koji su odmah krenuli u potragu za njom nisu uspeli da je pronađu.

Ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja je saopštio danas da su telo devojčice pronašli pripadnici žandarmerije i uputio saučešće porodici. Turska javnost je u šoku zbog ovog svirepog zločina, a nadležni su poručili da će odgovorni biti najstrože kažnjeni.

Komentari (0)

Evropa