Evropa

Četiri žrtve na jahti britanskog milijardera Majka Linča preminule zbog gušenja

Komentari

Autor: Tanjug

05/09/2024

-

23:32

Četiri žrtve na jahti britanskog milijardera Majka Linča preminule zbog gušenja
Tanjug AP/Salvatore Cavalli - Copyright Tanjug AP/Salvatore Cavalli

veličina teksta

Aa Aa

Početni rezultati obdukcije četiri žrtve na jahti britanskog milijardera Majka Linča, koja je potonula u blizini Palerma na Siciliji 19. avgusta, ukazuju da su one preminule zbog gušenja usled nedostatka kiseonika, rekli su danas pravosudni izvori.

Izvori su naveli da prvi rezultati autopsije četiri žrtve - predsednika Morgan Stanley International-a Džonatana Blumera, njegove supruge Džudit, advokata Krisa Morvila i njegove supruge Nede - ukazuju da su preminuli od gušenja usled nedostatka kiseonika.

Dodali su da obdukcija tela Linča i njegove ćerke Hane počinje kasnije danas. Izvori su istakli da će biti urađeno još forenzičkih testova čiji se rezultati očekuju narednih sedmica, preneo je Rojters.

Linč (59) i njegova ćerka Hana (18) poginuli zajedno sa još petoro ljudi nakon što je njegova luksuzna jahta prošlog meseca potonula kod obala Sicilije.

Tanjug/AP Photo/Salvatore Cavalli

 

Petnaest drugih je preživelo, uključujući Linčovu udovicu, Anđelu Bakares, koja bi sada mogla da bude odgovorna za isplatu odštete.

Italijansko tužilaštvo stavilo je pod istragu za ubistvo iz nehata članove posade Bajesijana, superjahte britanskog milijardera Majka Linča - inženjera Tima Parkera Itona koji je bio zadužen za strojarnicu jahte, mornara Metjua Grifita, koji je bio na straži u noći incidenta, kao i kapetana broda, Novozelanđanina Džejmsa Katfilda.

Taj brodolom je zbunio stručnjake za pomorsku navigaciju, koji su rekli da bi plovilo poput Bajesijana trebalo da izdrži oluju, a da ne bi trebalo da potone u roku od jednog minuta.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa