Evropa

Mađarski državni sekretar tvrdi: Brisel vodi neodgovornu migracionu politiku, a mi smo kažnjeni

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2024

-

14:20

Mađarski državni sekretar tvrdi: Brisel vodi neodgovornu migracionu politiku, a mi smo kažnjeni
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar u mađarskom Ministarstvu za evropske poslove Barna Pal Žigmond izjavio je da Brisel vodi "neodgovornu" migracionu politiku, ali da je Mađarska ta koja je kažnjena.

On je u razgovoru za državnu M1 televiziju rekao da bi Evropska unija trebalo da preduzme mere protiv ilegalne migracije jer su napadi migranata postali sve češći u velikim gradovima zapadne Evrope i dodao da su zapadnoevropske zemlje bile u stanju da sprovedu samo 22 odsto svojih odluka o deportaciji.

"A u Nemačkoj mejnstrim levo-liberalni mediji ne dozvoljavaju čak ni da se o tome razgovara", rekao je on komentarišući nedavne napade nožem u nemačkoj pokrajini Severnoj Rajni-Vestfaliji.

Prema njegovim rečima mađarski model je efikasan i istakao da zahteva procenu zahteva za azil, efikasnu zaštitu granica i odlučnu akciju protiv krijumčara ljudi.

"Rešenja o deportaciji moraju da se izvrše, a pomoć treba da se pruži tamo gde je potrebna", rekao je on. Žigmond je rekao da je Mađarska potrošila više od dve milijarde evra na zaštitu granica u skladu sa svojim obavezama kao članica šengenskog prostora.

"Ali nas je Brisel kaznio", rekao je on i dodao da Brisel želi da Mađarska prihvati migrantske kvote i uspostavi "migrantske kampove".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa