Evropa

Nemačka policija uhapsila osumnjičenog za teroristički napad u Zolingenu

Komentari

Autor: Euronews

25/08/2024

-

01:34

Nemačka policija uhapsila osumnjičenog za teroristički napad u Zolingenu
Nemačka policija uhapsila osumnjičenog za teroristički napad u Zolingenu - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka policija uhapsila je muškarca koji je osumnjičen da je ubio tri osobe u napadu nožem u petak uveče u gradu Zolingenu.

"Čovek koga smo zaista tražili ceo dan je upravo priveden", rekao je Herbert Reul, ministar unutrašnjih poslova države Severna Rajna-Vestfalija za televiziju ARD.

Reul nije dao više detalja, ali su portali Bild i Špigel objavili da se osumnjičeni predao.

Hapšenje je usledilo nakon što je Islamska džava preuzela odgovornost za napad.

U saopštenju objavljenom na sajtu Amak ranije danas, grupa je rekla da je napad izveden kako bi se "osvetili muslimani u Palestini i svuda širom sveta".

Kako je u subotu nastavljena potraga za glavnim osumnjičenim, nemačka policija je uhapsila još dve osobe koje se dovode u vezu sa napadom.

Prva je bio petnaestogodišnji dečak koji je navodno znao za napade. Drugo hapšenje je usledilo kasnije u toku dana nakon što je policija izvršila raciju u izbegličkom centru u Solingenu.

Troje ljudi je ubijeno - dva muškarca starosti 67 i 56 godina i žena od 56 godina, a osmoro povređeno, saopštile su vlasti. Policija je takođe navela da je napadač namerno ciljao grla svojih žrtava.

Do napada je došlo u centru Zolingena na Festivalu različitosti kojim se obeležavala 650. godišnjica grada. Događaj je trebalo da traje do nedelje, ali je otkazan.

Zolingen ima oko 160.000 stanovnika i nalazi se u blizini većih gradova Kelna i Diseldorfa.

Komentari (0)

Evropa