Evropa

Pronađeno telo blizu potonule jahte britanskog bogataša kod Sicilije, sumnja se da je u pitanju kuvar

Komentari

Autor: BBC

20/08/2024

-

22:24

Pronađeno telo blizu potonule jahte britanskog bogataša kod Sicilije, sumnja se da je u pitanju kuvar
Pronađeno telo blizu potonule jahte britanskog bogataša kod Sicilije, sumnja se da je u pitanju kuvar - Copyright Tanjug/AP/Salvatore Cavalli

veličina teksta

Aa Aa

U blizini luksuzne jahte "Bajezijan", koja je potonula kod obale Sicilije pronađeno je telo za koje se veruje da pripada kuvaru Rekaldu Tomasu.

Državljanin Kanade i Antigve i Barbude bio je jedan od 22 osobe na brodu, kada je potonuo tokom snažne oluje u ponedeljak.

Njegov prijatelj Geret Vilijams opisao ga je kao voljenog i ljubaznog čoveka, sa dubokim glasom i osmehom koji bi osvetlio prostoriju, piše BBC.

Tanjug/AP/Salvatore Cavalli

 

Ronioci pokušavaju da stignu do kabina potopljenog broda dok traže šest nestalih putnika, uključujući britanskog IT preduzetnika Majka Linča i predsednika banke "Morgan Stanli" Džonatana Blumera.

Britanski istražitelji stigli su u Italiju u utorak da utvrde šta se dogodilo tokom ekstremnog nevremena koje je pogodilo jahtu.

"Bajezijan" se prevrnuo oko 700 metara od Portičela, istočno od glavnog grada Sicilije Palerma, rano u ponedeljak ujutru.

Tanjug/AP/Salvatore Cavalli

 

Od 22 osobe na brodu, 15 je preživelo, uključujući ženu iz Velike Bitanije koja je opisala kako je svoju malu ćerku držala iznad površine mora kako bi je spasila od utapanja.

Do sada je pronađeno samo jedno telo Rekalda Tomasa.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa