Evropa

Džejms Kleverli najavio kandidaturu za lidera britanskih Konzervativaca

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2024

-

23:24

Džejms Kleverli najavio kandidaturu za lidera britanskih Konzervativaca
Džejms Kleverli - Copyright Tanjug/AP/Virginia Mayo

veličina teksta

Aa Aa

Bivši britanski ministar spoljnih i unutrašnjih poslova Džejms Kleverli objavio je danas da se kandiduje za lidera Konzervativne stranke, koja je na izborima ranije ovog meseca, posle 14 godina na vlasti izgubila izbore od Laburističke stranke Kira Starmera.

Nakon najgoreg izbornog rezultata Konzervativne stranke koji je naterao bivšeg premijera Rišija Sunaka da najavi povlačenje ova poltička partija je u ponedeljak saopštila da će ime svog novog lidera objaviti 2. novembra, prenosi Rojters.

Kleverli, koji je u kabinetu premijera Rišija Sunaka obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, a u vladi premijerke Liz Tras bio na položaju ministra spoljnih poslova, prva je politička ličnost koja je zvanično potvrdila da će se kandidovati za lidera britanskih konzervativaca.

U autorskom članku za londonski dnevnik Telegraf Kleverli je napisao da su poslednji izbori pokazali da su konzervativci izgubili poverenje birača koji su doveli u pitanje motive, sposobnost i posvećenost članova te partije.

"To mora da se promeni, a to počinje izborom pravog lidera i potpunom podrškom tom lideru, bez obzira ko će to biti. Ja se kandidujem za taj položaj jer mogu da ujedinim Konzervativnu stranku i preokrenem Starmerovu bezličnu pobedu", napisao je Kleverli u Telegrafu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa