Evropa

Zelenski u poseti Londonu: Za Ukrajinu je veoma važno da ima partnera kao što je Velika Britanija

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2024

-

17:47

Zelenski u poseti Londonu: Za Ukrajinu je veoma važno da ima partnera kao što je Velika Britanija
Zelenski u poseti Londonu: Za Ukrajinu je veoma važno da ima partnera kao što je Velika Britanija - Copyright Tanjug/ Richard Pohle/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da su tokom njegove dvodnevne posete Britaniji glavne teme razgovora bile dugoročni kapaciteti Ukrajine, strategija pomorske bezbednosti i odbrambena saradnja u cilju dostizanja pravednog mira.

Tanjug/ Richard Pohle/Pool via AP

 

"Za Ukrajinu i Ukrajince je veoma važno i simbolično imati tako snažnog i postojanog partnera kao što je Ujedinjeno Kraljevstvo. Naša saradnja pruža više rešenja za borbu protiv tiranije, a britansko vođstvo inspiriše druge zemlje. Ne smemo da izgubimo odlučnost u budućnosti", napisao je Zelenski na Telegram kanalu, a prenosi Ukrinform. 

Tanjug/ Richard Pohle/Pool via AP

 

On je zahvalio Britaniji i premijeru Kiru Starmeru na podršci Ukrajini i Ukrajincima.

Predsednik Ukrajine boravio je 18 i 19. jula u Velikoj Britaniji. 

U četvrtak je učestvovao na samitu Evropske političke zajednice, a imao je i audijenciju kod britanskog kralja Čarlsa III.

Zelenski je takođe razgovarao sa britanskim premijerom Kirom Starmerom i bio prvi strani gost koji je prisustvovao sastanku britanske vlade u ovom veku.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa