Evropa

Lajčak: Napravljeni koraci u dijalogu Beograda i Prištine, ali bez napretka u implementaciji

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2024

-

07:28

Lajčak: Napravljeni koraci u dijalogu Beograda i Prištine, ali bez napretka u implementaciji
Miroslav Lajčak - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je sinoć da su ove nedelje napravljeni konkretni koraci po pitanju nekoliko praktičnih problema, ali da nije bilo napretka u implementacijij Sporazuma o putu ka normalizaciji.

"Upravo sam započeo svoju posetu Londonu nakon burne nedelje, koja je počela u Briselu i završila u Madridu. U Briselu sam bio domaćin glavnim pregovaračima Kosova i Srbije, kako bih nastavio sa sastancima na visokom nivou od prethodne nedelje. Nakon više od sedam sati intenzivnih razgovora, dogovorili smo konkretne sledeće korake po pitanju nekoliko praktičnih problema. Nažalost, nismo uspeli da napravimo napredak u širem kontekstu - implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji", istakao je Lajčak na Fejsbuku.

On je dodao da je iz Brisela otputovao u Madrid kako bi učestvovao na inaugurativnom sastanku Visokog grupe Svetskog ekonomskog foruma o Strateškoj međuzavisnosti i godišnjem sastanku Evropskog saveta za spoljne poslove.

"Oba događaja su bila izuzetno korisna za diskusiju o tokovima evropske politike i razmenu ideja sa stručnjacima za politiku i praktičare. Tokom sastanaka, imao sam priliku da se ponovo povežem sa mnogim svojim kolegama i dobrim prijateljima. Takođe sam iskoristio svoj boravak u Madridu da razgovaram o dešavanjima na Zapadnom Balkanu sa državnim sekretarom za evropske poslove Španije", naveo je Lajčak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa