Evropa

Endrju Tejtu dozvoljeno da putuje unutar EU dok čeka suđenje u Rumuniji po optužbama za trgovinu ljudima

Komentari

Autor: Tanjug

05/07/2024

-

16:18

Endrju Tejtu dozvoljeno da putuje unutar EU dok čeka suđenje u Rumuniji po optužbama za trgovinu ljudima
Tanjug/AP/Vadim Ghirda - Copyright Tanjug/AP/Vadim Ghirda

veličina teksta

Aa Aa

Sud u Bukureštu doneo je danas odluku da influenser Endru Tejt može da putuje unutar Evropske unije bez ograničenja dok čeka suđenje po optužbama za trgovinu ljudima.

Tejt je, zajedno sa bratom Tristanom i dve rumunske državljanke, u junu 2023. osumnjičen za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne bande za seksualnu eksploataciju žena, što oni negiraju, prenosi Rojters.

Braća Tejt, bivši kik-bokseri sa dvojnim američkim i britanskim državljanstvom, su najpoznatnije ličnosti osumnjičene za trgovinu ljudima u Rumuniji, a kako navodi Rojters, njihov slučaj će biti test za rumunsku agenciju za borbu protiv organizovanog kriminala DIICOT.

Rumunski tužioci tvrde da su Endru i Tristan Tejt regrutovali žrtve tako što su ih zavodili i lažno tvrdili da su zainteresovani za veze ili brak.

Žrtve bi zatim navodno vodili na imanja izvan Bukurešta i kroz fizičko nasilje i psihičko zastrašivanje seksualno eksploatisali.

Kako tvrde tužioci, žene su bile prisiljene da proizvode pornografski sadržaj za društvene mreže koji je doneo veliku finansijsku korist za Tejtove.

Tejt, samoprozvani ženomrzac, stekao je milione obožavalaca na drušvenim mrežama promovišući način života za koji kritičari tvrde da ponižava žene.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa