Region

Hrvatska povukla spanać iz prodaje zbog salmonele, a kobasice zbog neobeležene soje

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2024

-

22:17

Hrvatska povukla spanać iz prodaje zbog salmonele, a kobasice zbog neobeležene soje
Hrvatska povukla spanać iz prodaje zbog salmonele, a kobasice zbog neobeležene soje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Hrvatskoj su iz prodaje povučeni spanać marke "Natur Pur", zbog utvrđene bakterije salmonela, kao i dimljene roštiljske kobasice "Bebrinka", zbog identifikovanog i neobeleženog alergena soje, saopštio je danas hrvatski Državni inspektorat.

Reč je o spanaću iz maloprodajnih objekata kompanije Spar, sa serijskim brojevima 91L4150 i 91L4151 i rokom trajanja do novembra 2025, koji nije u skladu sa Uredbom 178/2002, o utvrđivanju opštih principa i uslova zakona o hrani, prenela je agencija Hina.

Državni inspektorat obavestio je potrošače i o opozivu dimljene roštiljske kobasice proizvođača"Bebrinka" s rokom trajanja do 27. oktobra i serijskim brojem 240927, zbog toga što alergen soje nije obeležen na proizvodima.

Takav proizvod može predstavljati rizik po zdravlje za na njega osetljive potrošače, dok osobe koje nisu alergične i dalje mogu da ga koriste bez ograničenja, navodi se u saopštenju.

Iz preventivnih razloga, proizvod slana kuvana pačija jaja "Ksu ri" u pakovanju od 24×6 komada, s rokom trajanja do marta 2026. godine, povučen je iz prodaje zbog ostatka antibiotika enrofloksacina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa