Region

Dodik: Da su glasali svi koalicioni partneri, Šobot bi bio gradonačelnik Banjaluke

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2024

-

21:41

Dodik: Da su glasali svi koalicioni partneri, Šobot bi bio gradonačelnik Banjaluke
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/SRNA/BORISLAV ZDRINJA

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da je ova stranka zadovoljna rezultatima proteklih izbora za odbornike u Skupštini grada Banjaluka i naveo da bi kandidat ove stranke Nikola Šobot odneo pobedu za gradonačelnika da su svi iz koalicije na republičkom nivou glasali za njega.

"Zbog ovog rezultata nećemo menjati našu nacionalnu politiku. Međutim, mislim da je preskupo da se koalicioni parneri osvete za neka lična nezadovoljstva", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci, nakon sastanka sa rukovodstvom Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, predsednicima mesnih odbora i članovima stranke, prenela je Srna.

On je rekao da će svi izabrani odbornici dati mandat na raspolaganje i da će se dogovoriti na stranačkim organima ko će SNSD predstavljati u Skupštini grada Banjaluka i dodao da će Šobot biti njegov novi savetnik za najveći grad Republike Srpske.

"Svi ćemo raditi na tome da se Banjaluka razvija. Sve što budemo radili kontrolisaće Nikola Šobot", rekao je Dodik.

On je kazao da Banjaluka neće ostati uskraćena za projekte i da će iz budžeta predsednika izdvojiti 10 miliona KM za izgradnju pet novih vrtića.

Dodik je naveo da je vlada Republike Srpske do sada bila nosilac najznačajnijih projekata kao što je rekonstrukcija kuće Milanovića, izgradnja Centralnog spomen-obeležja za borce Vojske Republike Srpske, most u Česmi i druge projekte.

Dodik: Deficit u Banjluci 35 miliona KM

On je rekao da glasovi za zajedničkog kandidata za gradonačelnika Nikolu Šobota nisu pratili glasovi svih koalicionih partnera na republičkom niovu i da je analiza potvrdila da se glasovima SNSD pridružio SPS Gorana Selaka, dodavši da i u tom smislu postoji odgovornost.

"Zahvalio bih Selaku koji je rekao da će biti na strani na kojoj je SNSD. Po našim analizama, naš kandidat je dobio podršku SNSD-a i gospodina Selaka. Glasovi drugih stranaka otišli su (Drašku) Stanivukoviću. Narod će to najbolje proceniti", rekao je Dodik.

On je kazao da Banjaluka zaslužuje da bude razvijen grad jer je tu sedište institucija Republike Srpske, da sa tim u vezi to treba da prati infrastruktura, ali je naveo da je trenutni deficit u gradu 35 miliona KM.

Sastanku su u prostorijama stranke prisustvovali potpredsednici SNSD-a Željka Cvijanović i Miroslav Bojić, generalni sekretar Srđan Amidžić, organizacioni sekretar Igor Dodik, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke na proteklim izborima Nikola Šobot.

Prisutni su bili i predsednik Aktiva žena Dušica Šolaja, visoki funkcioneri SNSD-a Radovan Kovačević, Nikola Špirić i Snježana Novaković Bursać.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa