Region

Funkcionerka stranke DOMiNO objavila predsedničku kandidaturu u Hrvatskoj, zadatak joj je da zaustavi "srpski svet"

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2024

-

17:36

Funkcionerka stranke DOMiNO objavila predsedničku kandidaturu u Hrvatskoj, zadatak joj je da zaustavi "srpski svet"
Funkcionerka stranke DOMiNO objavila predsedničku kandidaturu u Hrvatskoj, zadatak joj je da zaustavi "srpski svet" - Copyright TANJUG/FOTO HINA/MIROSLAV LELAS

veličina teksta

Aa Aa

Branka Lozo, član Predsedništva novoformirane stranke u Hrvatskoj "Dom i Nacionalno okupljanje" (DOMiNO) objavila je danas kandidaturu za predsednicu Republike na predstojećim predsedničkim izborima i poručila, između ostalog, da svojim zadatkom smatra i "zaustavljanje 'srpskog sveta'" čiji su se, kako je navela "pipci već razgranali po BiH  Crnoj Gori, pa i Hrvatskoj".

DOMiNO je novoformirana stranka na čijem čelu je Mario Radić, koji je do skora bio siva eminencija Domovinskog pokreta, koji je ga je napustio nakon što je izgubio unutarstranačke izbore od Ivana Penave. Sa Radićem stranku je napustilo još nekoliko članova DP-a, koji su i poslanici u Hrvatskom saboru i Evropskom parlamentu.

U video poruci na društvenim mrežama Lozo je poručila da joj je Hrvatska puno dala i da je došlo vreme da se oduži i državi vrati barem deo onoga, kako je navela, "što nam je Mati domovina svima dala".

U obraćanju isključivo Hrvatima u Hrvatskoj i dijaspori, Lozo je navela: "Stojim tu pred vama, svesna da sam, nakon prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, kandidatkinja koja se po svemu razlikuje od svih predsednika nakon njega, redom poteklih iz istog izvora, a kojima je srce ostalo u državi koje više nema, i u kojoj Hrvati više nikada neće živeti!"

Osvrnula se i na odnose predsednika Hrvatske i premijera, Zorana Milanovića i Andrija Plenkovića za koje je rekla da "truju javni prostor međusobnim uvredama i neprimerenim izjavama", Lozo je posebno istakla da svoj zadatak smatra i zaistavljanje politike „srpskoga sveta“,  čiji "pipci" su se, kako tvrdi, "već razgranali po Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, pa i Hrvatskoj".

Lozo je rođena u Zagrebu, udata je i ima petoro dece. Završila je Klasičnu gimnaziju, na Grafičkom fakultetu Univerziteta u Zagrebu  je doktorirala oblast tehničkih nauka, gde i radi kao redovan profesor.

"Hrvatice i Hrvati, građani i građanke Hrvatske, ne bojte se! Imaćete predsednicu kojom ćete se ponositi!”, poručila je Branka Lozo, objavljući svoju kandidaturu za predsednika Hrvatske.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa