Region

Dodik: Bosne i Hercegovine nema bez Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2024

-

10:51

Dodik: Bosne i Hercegovine nema bez Republike Srpske
Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je ponovo da BiH nema bez Republike Srpske i istakao da je veoma zadovoljan postignutim rezultatima u Srpskoj, jer zna u kakvim su okolnostima realizovani i uz kakve pritiske.

"Znam kakvo je okruženje u BiH, u regionu, da smo neželjeni i da jedino ko nas voli smo mi sami i naši prijatelji koji su nam važni. Sve ostalo je motivisano da nas spreči i omalovaži", rekao je Dodik.
Istakao je da se, iako se Srpska nalazi pred brojnim pritiscima, klevetama i omalovažavanjima sa strane, ali i od političara sa nivoa BiH, neće baviti njima u narednom periodu, već isključivo Republikom Srpskom.

"Evo, ministar spoljnih poslova u Savetu ministara Elmedin Konaković je bio u Berlinu i tamo jedino što govori jeste 'Dodik je ovo, Dodik je ono'. To me je dovelo do toga da ću se sada isključivo baviti samo Republikom Srpskom. Znate koliko me BiH zanima? A BiH nema bez Republike Srpske", naveo je Dodik u sinoćnjoj emisiji RTRS Telering.

Istakao je da je Republika Srpska uvek spremna svima da pomogne, te tako i Bošnjacima u Srpskoj, ali i ljudima u Federaciji BiH.

On je rekao da, kada je god bilo potrebno da se angažuje Helikopterski servis Republike Srpske da se pomogne nekom čoveku u FBiH, bez obzira ko je, on je uvek stajao na raspolaganju.

Komentari (0)

Evropa