Region

Dodik: Sve u vezi litijuma samo u dogovoru sa građanima

Komentari

Autor: Tanjug

02/10/2024

-

19:05

Dodik: Sve u vezi litijuma samo u dogovoru sa građanima
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Sve što se tiče litijuma biće rađeno u dogovoru sa građanima i na osnovu stručnih ekspertiza, izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik govoreći o mogućnosti  eksploatacije litijuma na Majevici.

Dodik je u Loparima, na severoistoku BiH u Republici Srpskoj, izjavio da aktuelna vlast, koja je bila i inicijator ove priče, danas pokušava da je predstavi na nekorektan način.

Ponovio je da sve što se tiče litijuma, moći će da se radi samo u dogovoru sa građanima i na osnovu stručnih ekspertiza.

"Došli smo ovde da razgovaramo sa građanima o najaktuelnijoj temi koju pokušavaju politički oponenti da eksploatišu na jedan nekorektan način vezano za litijum. Ovde će moći da se radi samo na bazi dogovora s narodom i na bazi stručnih ekspertiza koje će se uraditi i nikako drugačije, a oni koji su pokušali da to uzurpiraju ne pitaju i narod, oni sad pokušavaju da pripišu nekom drugom. Јa podsećam da je aktuelna vlast prva inicirala takvu vrstu priče sada se distancirala. Naravno mogu da rade šta hoće ali ono što je jedino ispravno je da se ovde ništa neće desiti bez naroda", poručio je Dodik, prenela je RTRS.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa