Region

Spajić: Verujem u sjajnu budućnost Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2024

-

12:18

Spajić: Verujem u sjajnu budućnost Crne Gore
Spajić: Verujem u sjajnu budućnost Crne Gore - Copyright Tanjug/VLADA CRNE GORE/ĐORĐE CMILJANIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Milojko Spajić poručio je danas da veruje u sjajnu budućnost Crne Gore i uradiće sve što je u njegovoj moći da unapredi državu da mladi više ne moraju oda odlaze.

"Vezao sam svoju sudbinu za Crnu Goru za stalno, ostaću ovde, daću sve u svojoj moći da unapredimo našu zemlju, da naši mladi više ne moraju da idu vani! Biću jedan od prvih koji će da se prijave za ovaj program Velje Brdo jer 1) verujem u ovoj projekat i njegovu realizaciju, 2) ostajem ovde za stalno jer verujem u sjajnu budućnost države Crne Gore", napisao je Spajić na platformi X.

U video prilogu na ovoj društvenoj mreži Spajić kaže da je u Crnoj Gori još podstanar, ali da namerava da kupi stan.

Projekat pod radnim nazivom Velje Brdo predstavljen je krajem septembra u Crnoj Gori koji predviđa rešavanje stambenih potreba građana pod povoljnim uslovima.

Tada je najavljeno da će prvi stanovi na tržištu biti sredinom 2026. godine i da će kvadrat koštati 1.000 evra sa kamatom 1,2 odsto, a prioritet će imati podstanari, mladi bračni parovi, osobe sa invaliditetom i porodice sa decom sa smetanjama u razvoju.

Kao primer je tada navedeno da će za 100 kvadrata, za stan sa tri spavaće sobe, mesečna rata iznositi 390 evra, bez učešća sa rokom otplate do 30 godina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa