Region

U KBC "Rebro" u Zagrebu upao muškarac u majici HOS-a i pretio startnim pištoljem

Komentari

Autor: Tanjug

03/09/2024

-

13:49

U KBC "Rebro" u Zagrebu upao muškarac u majici HOS-a i pretio startnim pištoljem
U KBC "Rebro" u Zagrebu upao muškarac u majici HOS-a i pretio startnim pištoljem - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac koji je danas upao u zgradu psihijatrije zagrebačkog KBC Rebro na sebi je imao majicu HOS-a i kod sebe nije imao pravi pištolj, piše hrvatski portal 24sata.

Na majici HOS su, inače, siboli ustaške šahovnice sa prvim belim poljem i ustaškim pozdravom "za dom spremni".

On je, navodi portal, kod sebe imao startni ili signalni pištolj, koji ne spada u oružje niti u pirotehnička sredstva i prodaju se bez dozvola.

Muškarca je privela interventna policija, a portal piše da je reč o rastrojenoj osobi, zbog koje su se pacijenti i lekari zaključali u sobe, a neki su iz straha iskakali i kroz prozore.

Na jednoj od objavljenih fotografija se vidi muškarac u majici HOS-a koji stoji ispred policije i viče: "Ajde, pucaj! Ubij me! Ko vam je kriv. Gamad!".

Navode da je startni pištolj po svom izgledu identičan pravim, a imaju primenu u raznim segmentima: za navikavanje lovačkih pasa na pucanj, zvučno označavanje početka takmičenja ili rasterivanje ptica.

Prema hrvatskom Zakonu o nabavci i posedovanju oružja građana koji je na snazi od 1. januara prošle godine piše da se oružjem ne smatraju "predmeti koji su izrađeni za uzbunjivanje, signaliziranje, spašavanje života, humano usmrćivanje životinja, lov harpunom, ili u industrijske ili tehničke svrhe, pod uslovom da se mogu upotrebljavati samo u navedene svrhe, kao i praćke i dekorativno oružje (imitacije oružja)".

Beroš: Još nemam informaciju kojim oružjem je pretio muškarac u KBC Rebro

Nakon današnjeg incidenta na Odeljenju psihijatrije KBC Rebro u Zagrebu, oglasio se ministar zdravlja Vili Beroš izjavom da još uvek prima informacije i da ne zna tačno o čemu se radilo.

"Još zvaničnone znam o kakvom se tačno oružju radilo s kojim je čovek pretio, da li se radilo o pravom pištolju ili vernoj kopiji oružja”, rekao je ministar Beroš za splitsku Slobodnu Dalmaciju.

S obzirom na to da je čovek ušetao neometano u bolnicu ministar je na pitanje da li je potrebno da pacijenti budu pretresani na ulazu u bolnicu, odnosno treba li postaviti na ulaze u bolnicu detektore metala, Beroš kaže da je to teško, ali da će, ako bude trebalo, i to uraditi.

"Teško je pregledati sve pacijente koji ulaze u bolnicu, ali ako bude trebalo i to ćemo raditi, ako treba postavićemo i detektore metala kako bi svi pacijenti i osoblje bili sigurni. Ali, onda bi takve detektore trebalo postavljati svuda gde ljudi ulaze, kao što su dućani, sportski objekti… Svakako, s detaljima celog događaja, službeno će me obavestiti direktor Ante Ćorušić, od kojeg očekujem izveštaj", rekao je Beroš.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa